DAX: korte adempauze na recordhoogte

De DAX bevindt zich al geruime tijd op een hoog niveau, net onder de recordhoogte. De afgelopen dagen was er sprake van lage volatiliteit, met kleine dagelijkse schommelingen in de koers. Gisteren bewoog de index bijvoorbeeld binnen een bandbreedte van slechts 100 punten.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Technische Indicatoren

Ondanks deze pauze blijft de RSI diep in het overgekochte gebied, terwijl de Duitse standaardwaarden onlangs weer binnen de grenzen van de Bollinger Banden (bovenste band momenteel op 17.869 punten) zijn gevallen.

Opwaartse Trend en Mogelijke Rustpauze

Hoewel de opwaartse trend sinds eind oktober vorig jaar absoluut intact is, bevorderen de twee laatstgenoemde fenomenen ten minste een korte adempauze. Dit geldt des te meer omdat de afgebeelde indicatoren MACD en RSI een divergente ontwikkeling laten zien.

Ondersteuningsniveaus

De pieken op 17.400 punten en het Fibonacci-niveau op 17.410 punten markeren een eerste ondersteuning. Het technisch belangrijkere steungebied voor de Duitse “blue chips” komt echter voort uit de laatste opwaartse gap op 17.280/17.158 punten.

Conclusie

Het is belangrijk om deze technische indicatoren en trends in de gaten te houden bij het beoordelen van de toekomstige bewegingen van de DAX. Hoewel de huidige opwaartse trend intact blijft, wijzen enkele signalen op een mogelijke korte adempauze. Beleggers moeten alert blijven op deze signalen en hun investeringsstrategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.