DAX: Is de rally voorbij?

De DAX beleefde de afgelopen week een ongekende rally, met maar liefst zeven opeenvolgende recordhoogtes. Gisteren kwam er echter een einde aan die reeks, toen de index binnen een smalle band van 70 punten bleef steken. Is dit het einde van de rally, of is het slechts een kortstondige pauze?

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Indicatoren en signalen

Bij het analyseren van de indicatoren zijn er twee belangrijke aspecten die opvallen. Ten eerste bevindt de RSI zich duidelijk in het overgekochte gebied. Ten tweede is de DAX onder de bovenste Bollinger-band (momenteel op 17.811 punten) gevallen. Deze twee fenomenen kunnen wijzen op een aanstaande korte adempauze.

Ondersteuningsniveaus

De pieken bij 17.400 punten en het Fibonacci-niveau bij 17.410 punten vormen een eerste ondersteuning. Een belangrijker steunzone wordt echter gevormd door de laatste opwaartse kloof bij 17.280/17.158 punten.

Conclusie

Na een reeks recordhoogtes lijkt de DAX een adempauze nodig te hebben. Het is belangrijk om de bewegingen van de index in de komende dagen in de gaten te houden om te zien of deze adempauze zal leiden tot een verdere stijging of een mogelijke correctie.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.