DAX: in de loop van dag herstel

Frankfurt consolideerde conform de vorige prognose en was goed voor enig technisch herstel.

Volgens de intraday cycli is de DAX morgen echter weer zwak tot matig gestemd, met kans op technisch herstel in de loop van de dag.

De algehele trend is echter matig tot zwak en de (althans: voorlopige) bodem kondigt zich pas in de tweede week van het nieuwe jaar aan.

DAX-analyse 20 december 2018
DAX-analyse 20 december 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 20 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (20 dagen vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos (MatchPoint Financial Cycles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.