DAX: het herstel mist nog dynamiek

Beleggers op de beurs zijn vaak gewoontedieren. Na de terugval op dinsdag werd de klassieke “koop de dip”-strategie uit de kast gehaald. Het instappen in dalende koersen was immers altijd succesvol in de afgelopen maanden. Geldt dat ook deze keer weer? Het is niet uitgesloten.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Gebrek aan overtuiging

Wat tot nu toe lijkt te ontbreken, is de volledige overtuiging van de kopers. Dit blijkt uit het gebrek aan dynamiek in het herstel van gisteren. De neerwaartse beweging had eerder duidelijk meer vaart, wat vooral te zien is aan de grootte van de respectievelijke kaarsen in de uurgrafiek.

Mogelijke investeringsopties

De uurgrafiek biedt momenteel ook om andere redenen houvast. Voor eventuele speculatieve short-posities in de DAX kunnen de Fibonacci-retracements van de neerwaartse beweging bij 18.388, 18.422 en 18.457 punten een instapmogelijkheid bieden.

Signalen voor de toekomst

Procyclische signalen zijn de daling onder het swing-hoog van de hersteltrend bij 18.352 punten en de breuk van de opwaartse trendlijn bij vandaag 18.315 punten. Voor nieuw momentum aan de bovenkant moeten de recordstanden van 18.567 punten worden overtroffen.

Conclusie:

De DAX is herstellende van de daling op dinsdag, maar de dynamiek is nog zwak. De kopers zijn nog niet volledig overtuigd. Voor beleggers die op korte termijn willen profiteren van een verdere daling, bieden de Fibonacci-retracements niveaus interessante instapmogelijkheden. Voor een verdere stijging van de DAX moeten de recordstanden worden overtroffen.

Technische analyse:

  • Tijdsframe: 1 uur
  • Trend: Hersteltrend
  • Supportniveaus: 18.388, 18.422, 18.457
  • Weerstandsniveaus: 18.315, 18.352, 18.567
Type Punten
Steun (Opwaartse trendlijn) 18.315
Steun (Swing-hoogte van de hersteltrend) 18.352
Weerstand (Fibonacci-retracement) 18.388
Weerstand (Fibonacci-retracement) 18.422
Weerstand (Fibonacci-retracement) 18.457
Weerstand (Eerdere recordhoogtes) 18.567

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.