DAX heeft springplank gebruikt

Gisteren heeft de DAX de steunzone, die gevormd wordt door de recente dieptepunten van 18.394/18.366 punten en de 50-dagenlijn (momenteel op 18.354 punten), benut als springplank. De onderste Bollinger-band (momenteel op 18.375 punten) versterkte dit steunpunt verder. De pullbackzone die de afgelopen dagen herhaaldelijk werd aangehaald, heeft dus gewerkt zoals verwacht.

Terwijl de Europese aandelenbeurzen in een slaapmodus zijn geraakt, boekt ons AI beleggingssysteem mooie winsten. DAXTrader Korte Termijn heeft in een half jaar tijd al een rendement van 91,73% laten zien.  Klik hier voor de actuele resultaten die bijgehouden zijn door een onafhankelijke site (Myfxbook).

U kunt al meedoen met dit systeem vanaf 2.500 euro. Vraag onze brochure aan.

Herstel binnen dagelijkse range

De drie negatieve candles op rij boden ook mogelijkheden voor herstel binnen de dagelijkse range. Deze constellatie was precies de katalysator voor de opwaartse reactie van gisteren. De Duitse beursgraadmeter werd ook geholpen door de ontwikkelingen in de VS, waar de S&P 500 en Nasdaq-100 nieuwe all-time highs bereikten (respectievelijk 5.447 en 19.557 punten) met opwaartse gaps.

Beurssentiment VS nog gemengd
Het beurssentiment in de VS is nog steeds wat gemengd. Het laatste sentimentonderzoek van de American Association of Individual Investors (AAII) toont weliswaar een stijging van het aantal bulls (44,6%) en een daling van het percentage pessimisten (25,7%), maar er is nog steeds ruimte voor verbetering.

Conclusie
De DAX heeft zijn veerkracht getoond door gebruik te maken van de gedefinieerde steunzones, wat wijst op een mogelijk aanhoudend herstel, mits ondersteund door positieve internationale markttrends. Het beleggerssentiment blijft echter voorzichtig, met ruimte voor verdere verbetering.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.