DAX: hecht weinig waarde aan dit herstel

De DAX begint vandaag na de recente zwakte met een plus op de borden. Maar beleggers hebben alle reden om sceptisch te blijven. De Duitse beursgraadmeter stijgt met 1,1 procent tot 12.105 punten. De grafiek heeft nu een enorme opwaartse kloof (11.974 tot 12.105 punten), wat sommige beleggers hoop op een langdurig herstel zou moeten geven.

Maar het is een feit dat zolang de Dax de neerwaartse opening die aan het begin van de week (hoogste opening op 12.344 punten) niet kan heroveren, dit slechts een technische tegenbeweging is tegen de recente scherpe koersdalingen.

Handelsgeschil
Vandaag komen de onderhandelaars van beide partijen opnieuw bijeen in Washington om een ​​uitweg uit het geschil te zoeken. Desalniettemin rekent de VS vanmorgen om 18.00 uur douanerechten op Chinese producten ter waarde van $ 200 miljard.

Deze rechten zijn echter alleen van toepassing op goederen die de Chinese havens na 18:00 uur verlaten. Gezien de twee weken dat scheepsladingen over de Stille Oceaan reizen, hebben de onderhandelaars aan beide kanten nog tijd over om een ​​deal uit te werken.

Kalmerende toon van Trump
De Amerikaanse president Trump probeerde donderdag de markten te kalmeren na het ontvangst van een “mooie brief” van de Chinese president Xi Jinping. Een handelsovereenkomst is deze week nog niet mogelijk.

Dat heeft donderdag duidelijk Wall Street ondersteund. De Dow Jones wist tijdens de handel het dagelijkse lage (25.517 punten) te doorbreken en de verliezen te beperken tot 0,5 procent. De dagelijkse slotkoers was 25.828 punten.

De marktbrede S & P 500 sloot 0,3 procent lager op 2.871 punten. De technologie-zware Nasdaq 100 daalde 0,5 procent tot 7.583.

Inspelen op daling

Nu de rente zo laag staat is het wellicht handig om verder te kijken. Wij hebben een algoritme ontwikkeld die zowel op een stijging als een daling van de Duitse beursgraadmeter kan inspelen. Het systeem begon in juni 2015 met 7000 euro en stond 31 december 2018 op 29.568 euro. Kijk hier naar de verdere gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.