Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beursrally VS eindigt dit jaar

De huidige Amerikaanse bullmarkt op de aandelenbeurzen is er een van extremen en van uitzonderlijk lange duur. In feite heeft het zo lang geduurd dat sommigen misschien denken dat het misschien nooit zal eindigen, vooral na de ultrakorte drie maanden durende hapering die het vierde kwartaal was.

De Global Survey van professionele beleggers van Natixis Investment Managers ondervroeg fondskopers over wat zij doen om de verwachte onzekerheid van dit jaar te plannen  . Professionele fondskopers kiezen fondsen voor verzekeraars, fondsen van fondsen, broker-dealerplatforms, particuliere banken en trustmaatschappijen.

Dit onderzoek gaat dus rechtstreeks naar de top van de investeringsketen om diegenen te onderzoeken die het grootste deel van hun werkdagen besteden aan het onderzoeken van fondsen en plannen welke te kopen. Deze kopers zijn belast met het vinden van rendementen in een omgeving met weinig rendement door te beleggen in risico maar ook door het risico te beperken om hun vermogen te behouden.

De bull-markt zou dit jaar kunnen eindigen

Uit de enquête bleek dat 83% van de kopers van professionele fondsen meer volatiliteit verwacht in zowel de aandelen- als de vastrentende markt, terwijl 78% een stijgende rente verwacht. Achtenzeventig procent van de kopers van fondsen voorspelt voortdurende handelsconflicten, terwijl 75 procent verwacht dat de speculatieve bubbels zullen groeien.

Uit de enquête bleek ook dat 63% van de fondskopers verwachten dat de Amerikaanse bull-markt dit jaar zal eindigen. Bijna twee derde van de respondenten die op de enquête hebben gereageerd, is het er ‘mee eens’ of ‘zeer mee eens’ met deze verklaring. Echter, slechts een handjevol kopers verwachten dat dit jaar een wereldwijde financiële crisis zal veroorzaken. Bovendien is 60% van mening dat de regelgeving die is ingevoerd na de crisis van 2008-2009 weinig heeft gedaan om de marktrisico’s te beperken.

Bovendien zei 75% van hen dat de huidige marktomgeving goed zou moeten zijn voor  actief management , wat betekent dat we moeten kijken of de toenemende voorkeur voor passieve fondsen überhaupt wankelt. Momenteel wordt iets meer dan 25% van de portefeuilles onder toezicht van professionele fondskopers  passief beheerd , dus ze begrijpen duidelijk de voordelen van indexgebaseerd beleggen. Actief beheerde fondsen blijven ongeveer 70% van de portefeuilles van fondskopers.

Pas op voor speculatieve bubbels

De meeste fondskopers geloven ook dat individuele beleggers zich niet bewust zijn van de opkomende speculatieve  bubbels . Het grootste gevaar wordt gezien als cryptovaluta’s , terwijl technologie op de tweede plaats komt en de obligatiemarkt en het vastgoed zich respectievelijk op de derde en vierde plaats bevinden.

Over het algemeen hebben fondskopers hun verwachtingen voor rendement op lange termijn teruggedrongen van 8,4% vorig jaar naar 7,7% voor 2019. Hoewel de prognoses voor de toewijzing van hun portefeuille niet zijn gewijzigd, verwachten ze toch aanzienlijke wijzigingen in de activaklassen aan te brengen.

Inspelen op daling

Nu de rente zo laag staat is het wellicht handig om verder te kijken. Wij hebben een algoritme ontwikkeld die zowel op een stijging als een daling van de Duitse beursgraadmeter kan inspelen. Het systeem begon in juni 2015 met 7000 euro en stond 31 december 2018 op 29.568 euro. Kijk hier naar de verdere gegevens

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *