Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: goudlokje keert terug

Het Goudlokje scenario dat al door sommige marktdeskundigen dood werd verklaard, heeft nieuw elan gekregen. Een matige groei, gematigde inflatie en lage rentetarieven is de perfecte beleggingsomgeving. Het Goldilocks-scenario voedt al jaren de aandelenmarkten. Het einde is nog niet in zicht.

Volgens het Amerikaanse Arbeidsmarktrapport van vrijdag steeg het gemiddelde uurloon in februari slechts met 0,1 procent maand-op-maand. Met andere woorden, de looninflatie laat nog steeds op zich wachten. De recente vrees van beleggers voor een snelle Fed-verhoging van de rente raakt daarmee meer op de achtergrond. Althans op korte termijn. Omdat morgen met de Amerikaanse inflatie voor februari al de volgende belangrijke cijfer op de agenda staat. De consensus van de verwachtingen van analisten is 2,2 procent. Maar sommige deskundigen beschouwen een negatieve verrassing hier mogelijk.

Tegen deze achtergrond is de beweging van de DAX van vandaag te verklaren. Aan het begin van de handel stijgt de Duitse leidende index op Xetra met 0,9 procent tot 12.455 punten. Tegen de middag echter, brokkelen de koerswinsten lichtjes af.

Technisch gezien heeft de Dax ruimte gemaakt door het koersgat te sluiten van 1 maart. De volgende hindernis is te vinden  op 12.601 punten – de top van 26 februari.

Hoe ver het herstel in de Dax nu kan lopen, hangt nogmaals hangt af van Wall Street. De technologiebeurs Nasdaq 100 heeft op vrijdag met een opwaartse beweging het oude record op 7.023 punten gebroken en heeft daarmee een sterk koopsignaal gegeven.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX (de AEX van onze oosterburen) ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 33.597 in de afgelopen 2,5 jaar. Vergelijk dit met uw beleggingen. Ga naar Daxtrader.nl voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *