fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Conform de verwachting opende Frankfurt in een matige tot zwakke stemming, geleidelijk gevolgd door enig herstel. De beurs bleef echter wisselvallig maar sloot – dankzij een geleidelijk hoger Wall Street – uiteindelijk in de groene cijfers.

De intraday cycli beloven een aanhoudend wisselvallige stemming. Zij beloven een opnieuw matige openingsfase, aanvankelijk met ruimte voor verdere stijging. Het stemmingsbeeld draait echter geleidelijk in neerwaartse richting om.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 13 juli 2018
DAX 13 juli 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos (MatchPoint Financial Cycles)

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *