DAX: geleidelijk meer opwaartse ruimte

De formatie van de donkerblauwe/lichtblauwe is (onveranderd) bearish (koopwaardig). De kruising van de gele en rode lijnen leverde weliswaar een bullish (verkoopwaardige) formatie op, maar deze tegenstrijdige combinatie zorgde voor de aangekondigde wisselvallige, en vooral neerwaartse stemming. Geleidelijk echter ontstaat meer opwaartse ruimte, mede doordat ook de donkerblauwe/lichtblauwe formatie terugkeert naar een bullish formatie.

DAX 28 juli 2017
DAX 28 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.