DAX: geen reden tot paniek

Ondanks een lichte daling aan het begin van het jaar, blijven de vooruitzichten voor de Duitse aandelenmarkt positief. Hier is waarom er geen reden tot paniek is.

Succesvolle Start van de Week Gisteren hebben we de vijfde handelsdag van het jaar afgesloten. Alles bij elkaar genomen, noteert de DAX met een min van 0,2% net onder het jaareinde van 16.752 punten.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 20% in drie maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

De 5-Dagen-Indicator De oude beurwijsheid, die zegt dat de eerste 5 handelsdagen een signaal zijn voor het hele jaar, zendt een waarschuwingssignaal uit. Maar het spookbeeld is niet zo groot, want de “5-dagen-indicator” werkt beter in een positief geval dan in een negatief geval.

Historische Gegevens en Voorspellingen Op basis van de gegevens sinds 1988 stijgen de Duitse standaardwaarden zelfs bij een zwakke start van het jaar van de zesde tot de laatste handelsdag van het jaar gemiddeld met 7,45%. Daarmee zouden veel beleggers tegen Oudjaar 2024 heel goed kunnen leven.

Grafiektechnische Analyse Wat de grafiektechniek betreft, zorgt het heroveren van het dieptepunt van 21 december bij 16.626 punten voor ontspanning, want daarmee kon de onlangs besproken dubbele top worden ontkracht. Toch schommelt de aandelenbarometer de laatste drie weken per saldo slechts zijwaarts. Maar dat is wel gezond voor het verminderen van de overgekochte marktconditie (bijv. RSI).

Conclusie Ondanks de huidige daling, zou de Duitse aandelenmarkt tegen het einde van het jaar kunnen stijgen. Dit is gebaseerd op historische gegevens sinds 1988.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.