Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

DAX: geen indrukwekkend herstel

De  bearish lichtblauw/donkerblauwe formatie zorgde vrijdag, zoals verwacht, voor een wisselvallige handelsdag. Heel geleidelijk draait deze in de richt van een bullish formatie, conform de geel/rode formatie. Die bereikt op dinsdag 1 augustus echter al een top. Enig herstel is weliswaar waarschijnlijk, maar erg indrukwekkend lijkt het al met al niet te worden.

DAX 31 juli 2017
DAX 31 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.