Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: eerst zwak daarna herstel

Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – wisselvallig en matig. Voor de komende handelsdag beloven de cycli opnieuw een wisselvallige stemming, aanvankelijk matig tot zwak, gevolgd door herstel. De meerdaagse perspectieven verbeteren heel geleidelijk.

DAX 27 november 2017
DAX 27 november 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: eerst zwak daarna herstel”

 1. Satilmis

  Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – opnieuw wisselvallig en matig.

  Voor de komende handelsdagen beloven de cycli aanhoudend wisselvallige sentiment. De meerdaagse perspectieven duiden op verbetering en sluiten de traditionele eindejaarsrally niet uit.

  DAX 28 november 2017

 2. Satilmis

  Update 29 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – opnieuw wisselvallig, zij het met een positieve ondertoon.

  Daarvoor zorgde de aangekondigde positieve meerdaagse prognose, die de intraday cycli een in kracht toenemende bullish overlay bezorgt.

  De korte termijn cycli leveren desondanks nog steeds een wisselvallig stemmingsbeeld, dat de komende handelsdag vermoedelijk voor een tussentijdse instapkans zal zorgen.

  DAX 29 november 2017

 3. Satilmis

  Update 30 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – opnieuw wisselvallig en leverde inderdaad de tussentijdse instapkans.

  De cycli beloven niettemin aanhoudende wisselvalligheid en richtingloosheid. De afgelopen dagen draaide de stemming bijna dagelijks.

  De meerdaagse prognose is bijgesteld naar neutraal.

  DAX 30 november 2017

 4. Satilmis

  Update 1 december 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – exact volgens de prognose voor de 30e – opnieuw wisselvallig en richtingloos.

  Vandaag belooft een positieve stemmingsomslag. De handelsdag start met een bullish instapmoment en de positieve stemming belooft dit keer te consolideren. Het aangekondigde bullish keerpunt komt, volgens de cycli, pas in de loop, mogelijk zelfs tegen het einde, van de komende handelsdag.

  De meerdaagse vooruitzichten zijn, dankzij de nog dagelijks sneuvelende records op Wall Street, positief maar het (tenminste voorlopige) einde daarvan komt naderbij.

  De financiële cycli tonen langzamerhand een wisselvalliger stemmingsbeeld.

  DAX 1 december 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *