Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: dynamiek is beperkt

Conform de laatste prognose was de DAX de laatste beursdag van 2017 matig gestemd. In de slotfase schoot de index omlaag in de richting van een nieuw instapmoment. De dynamiek van de cycli is – zoals de onderste sentimentgrafiek weergeeft – beperkt. De golven bewegen vrij traag en beloven weliswaar enig herstel, maar erg spectaculair oogt het nog niet.

DAX 2 januari 2018
DAX 2 januari 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 21.888 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “DAX: dynamiek is beperkt”

 1. Satilmis

  Een zwakke openingsfase werd gevolgd door een herstelfase en leverde een DAX op die – ondanks de volatiliteit – per saldo zijwaarts bewoog. De intraday cycli bieden perspectief op voortzetting van de herstelbeweging.

  De meerdaagse cycli echter beloven weinig spektakel en duiden op een hooguit licht hogere, en nog meer waarschijnlijker zijwaartse beweging.

  DAX 3 januari 2018

 2. Satilmis

  Update 5 januari: Conform de prognose was sprake van topvorming en de vooruitzichten voor vandaag staan in het teken van een reactie (dus een matig tot zwak begin), gevolgd door een nieuwe instapkans.

  De meerdaagse cycli leveren een aanhoudend matig tot licht positief stemmingsbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *