DAX droomt van de 12.000

Het kan opnieuw worden gedroomd: van een wereld zonder handelsoorlog, van een technisch-technische uitbraak en van een Dax van meer dan 12.000 punten. Beleggers schudden vandaag de angst van zich af. Dit kan worden gelezen op de “angstbarometer” , de VDax. Deze volatiliteitsindex meet het verwachte bereik van Dax-prijzen en is nu 15,3 procent lager dan ooit dit jaar. Het is zelfs een dieptepunt van vijf maanden.

In ruil daarvoor schoot de Dax op de eerste handelsdag van de nieuwe maand in de top met een trotse 1,3 procent omhoog. Op 11,665 punten markeert de Duitse leidende index een nieuw hoogtepunt voor het jaar. Hij baant de weg voor 11.800-punten.

Twee weerstanden moeten nog steeds worden overwonnen …

Een stijging erboven zou een technische bevrijding van de kaart zijn, zodat beleggers de geactiveerde in het najaar van 2018 schouder-schouder-schouderformatie eindelijk op de plank konden zetten  Met slechts 11.863 punten is de dalende 200-daagse lijn net voorbij . Als de Dax deze weerstand kraakt, zouden de stoplichten op de middellange tot lange termijn weer groen worden. Een stijging boven de ronde markering van 12.000 punten zou dan mogelijk zijn.

Sterke koersstijgingen in Azië

Fundamentele rugwind voor de Dax komt uit Azië: als je een rapport van het nieuwsagentschap Bloomberg gelooft, is een handelsovereenkomst tussen de VS en China bijna klaar voor ondertekening. Al in maart konden de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jingping samen een deal sluiten.

Dit vooruitzicht heeft ook de aandelenmarkten in Azië gestimuleerd. De Japanse Nikkei vertrok met een plus van 1,0 procent in het weekend.

De aandelenmarkten waren ook bullish in China. De leidende index van de Shanghai Stock Exchange, de SSE Composite, steeg met 1,8 procent. Wekelijks was er een stijging van 6,8 procent.

Meer China in MSCI-indices

De indexprovider MSCI houdt rekening met het groeiende economische belang van China. Tegen november zal de weging van Chinese indices in de indices verviervoudigen tot 20 procent in verschillende stappen, meldde het bedrijf vrijdag. Dit zou buitenlandse investeerders toestaan ​​om tot $ 80 miljard naar de lokale aandelenmarkten te pompen.

MSCI heeft ook een verdere toename van de weging aangekondigd in haar indices, zoals de MSCI World Index of opkomende markten. Maar dat hangt af van hervormingen om de toegang van buitenlandse investeerders tot de Chinese markt te vergemakkelijken.

Spannende middag op Wall Street

De agenda is goed gevuld met de persoonlijke inkomsten en uitgaven, de ISM-index voor de verwerkende industrie en het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan, In de aanloopperiode trekken de futures op de leidende index Dow Jones en de marktbrede S & P 500 elk 0,6 procent aan.

Olieprijzen stijgen

Olieprijzen kunnen ook profiteren van nieuwe verwachtingen in het handelsgeschil, waardoor uiteindelijk de kans op een grote economische inzinking in China kleiner wordt. Daarentegen heeft de dalende risicoaversie van beleggers een negatieve invloed op de goudprijs. De prijs van het troy ounce goud daalt terug naar $ 1.308. Op de valutamarkten neigt de euro tijdens de lunch zijwaarts op momenteel $ 1.1374.

Bron: boerse.ard.de

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.