Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: doel voor herstel is bijna bereikt

Een sterk herstel op de aandelenmarkten bevestigt de observatie, die al bekend was van andere militaire conflicten, dat er verliezen optreden vóór een invasie, maar dat de koersen kort daarna een bodem bereiken.

Zelfs de Dax, die door de recente tegenslagen harder dan gemiddeld werd getroffen, is bijna op het vooroorlogse niveau hersteld en heeft nog wat ademruimte tot het volgende technische keerpunt rond 14.800 / 15.000. Beleggers mogen echter niet vergeten dat het vandaag een grote expiratiedag is op de futures-beurzen. De kans op een koerswijziging is op deze dagen beduidend groter, waardoor de koersen begin volgende week weer naar het zuiden dreigen te slingeren. Een duidelijk waarschuwingssignaal hiervoor zou een inzinking zijn onder de recent zwaar verhandelde zone rond 13.900/14.000 punten. Dit is waar stops op bestaande longposities moeten worden geplaatst.

Als er daarentegen de volgende week geen nieuwe verkopen zijn, is er opwaartse ruimte naar 15.500 punten. Dit potentieel kan echter niet snel worden gerealiseerd en mag alleen in het ideale geval worden benut. Een volatiele zijwaartse beweging onder de 15.000 is momenteel het meest waarschijnlijke scenario.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *