DAX: de belangrijkste korte-termijn steunen

Ondanks dat de Amerikaanse marktdeelnemers terug zijn van een lang weekend, werd de handelsontwikkeling van gisteren opnieuw gekenmerkt door een zeer lage hoog-laag-spanne van slechts 65 punten bij de DAX®. Als gevolg hiervan blijven de Duitse standaardwaarden onder het vorige recordhoogtepunt van vrijdag bij 17.189 punten.

Ontdek DAX-Easy, ons unieke beleggingssysteem! Geniet van geautomatiseerde handel, transparantie via Myfxbook en flexibiliteit in uw investeringen. Klik hier om onze vernieuwde brochure te downloaden. Stap vandaag nog in de nieuwe wereld van beleggen!

Technische Indicatoren Tonen Veranderingen

Het beschreven stilstaan heeft inmiddels sporen nagelaten op de indicatorpagina. Zo toont de RSI bijvoorbeeld een negatieve divergentie. Daarom houden we ons vandaag in de geest van de voorzichtige koopman eerst bezig met de onderkant.

Ondersteuning en Dieptepunten

Een eerste steun bestaat in het gebied van de recente opwaartse gap (17.004 tot 16.958 punten). We beschouwen de dieptepunten bij 16.832/22 punten echter als technisch belangrijker. Deze dieptepunten fungeren tegelijkertijd als de onderste geleiderail van de recente buitenstaaf op weekbasis.

Gevolgen van een Daling

Met andere woorden, als er onder deze steunzone wordt gegleden, zou niet alleen een substantiële terugval van de 17.000-puntmarkering te betreuren zijn, maar zou ook de “buitenweek” van de afgelopen vijf dagen naar beneden worden opgelost. Het belang van deze zone wordt inmiddels nog versterkt door de 50-dagenlijn (momenteel bij 16.791 punten).

Conclusie

Het is duidelijk dat de DAX op een kritiek punt staat. De terugkeer van de Amerikaanse marktdeelnemers en de recente ontwikkelingen op de indicatorpagina suggereren dat er mogelijk een daling op komst is. Het is belangrijk om de ondersteuningszones en dieptepunten in de gaten te houden, aangezien een daling onder deze zones een significante impact kan hebben op de markt. Beleggers moeten waakzaam blijven en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Type Waarde
Eerste Ondersteuning 17.004 – 16.958 punten
Belangrijke Dieptepunten 16.832/22 punten
50-Dagenlijn 16.791 punten
Recordhoogtepunt 17.189 punten

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.