skip to Main Content

DAX blijft wisselvallig

source: Florent RENAUT & https://flic.kr/p/cLVWTY
source: Florent RENAUT & https://flic.kr/p/cLVWTY

In overeenstemming met de prognose herstelde de DAX vanaf de opening opnieuw, al zakte de stemming halverwege de handelsdag in. Uiteindelijk sloot de DAX hoger en op of nabij een verkooppunt. De intraday cycli beloven voor vandaag een wisselvallige handelsdag: na een matige en mogelijk zelfs iets hogere opening lijkt de stemming geleidelijk om te zullen slaan.

Wilt u beleggen maar heeft u er weinig tijd voor? Kom dan langs op onze seminar Automatisch Beleggen: KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

DAX 16 maart 2018

DAX 16 maart 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Wilt u beleggen maar heeft u er weinig tijd voor? Kom dan langs op onze seminar Automatisch Beleggen: KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Recente reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hoe kunnen we u helpen ?

Recente Artikelen

Abonneer u om updates te ontvangen!

Archieven


Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN