Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX blijft onder druk

Conform de verwachting was de DAX opnieuw wisselvallig gestemd en sloot uiteindelijk lager. Het richtingloze stemmingsbeeld duurt tenminste tot en met maandag voort en houdt de DAX vermoedelijk onder druk.

DAX 28 augustus 2017
DAX 28 augustus 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX blijft onder druk”

 1. Satilmis

  Update DAX 29 augustus 2017: Conform de prognose stond de DAX onder druk van een matige tot zwakke stemming en sloot uiteindelijk lager. De komende handelsdag laten de cycli (opnieuw) een wisselvallig en richtingloos stemmingsbeeld zien.

  DAX 29 augustus 2017

 2. Satilmis

  Update DAX 30 augustus 2017:Na een zwakke openingsfase herstelde de DAX enigszins. Volgens de cycli wordt de stemming geleidelijk positiever, waardoor perspectief op herstel ontstaat.

  DAX 30 augustus 2017

 3. Satilmis

  Update DAX 31 augustus 2017: Conform de prognose begon de DAX in een wisselvallige stemming, gevolgd door een geleidelijk verder herstel. Ook voor vandaag duiden de cycli op twee gezichten. Opnieuw ziet de ochtendsessie er wisselvallig uit en levert mogelijk zelfs een nieuwe instapkans. Gevolgd door verder herstel in de loop van de dag.

  DAX 31 augustus 2017

 4. Satilmis

  Update DAX 1 september: De DAX startte weliswaar positief, de verwachte wisselvalligheid keerde al snel terug en zorgde voor een beweeglijke sessie. Conform de verwachting sloot de DAX desondanks met winst. Wisselvalligheid blijft troef. De komende uren beweegt de DAX aan de koopzijde, later gevolgd door (enig) herstel.

  DAX 1 september 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *