Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX biedt interessante technische grafiek

De Duitse toonaangevende index zet de daling van donderdag voort: de Dax sloot 0,4 procent lager op op 13.180 punten. Reeds op woensdag had de Amerikaanse president Donald Trump tegenstrijdige verklaringen over het handelsbeleid getwitterd. De beursindex bereikt op dinsdag de hoogste stand van dit jaar op 13.308 punten.

Volgens het beleggerssentiment blijft de Dax in een gunstige positie. Uit een recent onderzoek van de Frankfurt Stock Exchange blijkt dat institutionele beleggers in Duitsland nog niet meegedaan hebben aan de goede stemming in de markt. Velen wachten op een duidelijke correctie om in te stappen . Nog maar een week geleden hadden de binnenlandse beleggingsprofessionals aangegeven dat ze zouden kopen als de DAX terug zou vallen naar ongeveer 12.900 punten. maar de index viel niet zo diep.

Internationaal ziet er anders uit

Uit een onderzoek  van de Amerikaanse bank BofA Merrill Lynch bij internationale fondsbeheerders laat zien dat netto 13 procent van de ondervraagde fondsbeheerders zei dat ze overwogen waren in aandelen uit de eurozone.

De Duitse particuliere investeerders, die volgens het Frankfurter-onderzoek vorige week extreem optimistisch leken, hebben zich niet laten verleiden door de Dax-stijging tot winstneming. “Ze willen duidelijk meer”, concludeert gedragseconoom Joachim Goldberg, die de wekelijkse enquête evalueert.

Handelsgeschil grootste gevaar

Het handelsgeschil bedreigt nog steeds de aandelenbeurzen : als het handelsconflict tussen de VS en China escaleert en de risicobereidheid van internationale beleggers verandert in risicoaversie.

Een blik op de koers ontwikkeling van woensdag geeft het echter eerste aanwijzingen. Naar aanleiding van de opmerkingen van Trump over het handelsgeschil stegen zogenaamde veilige havens, zoals de Amerikaanse dollar, de frank en de yen, bijzonder sterk, terwijl riskantere valuta’s – veel van de opkomende markten – het moeilijk hadden.

De reactie van de markt laat zien: tot nu toe hebben beleggers slechts twee scenario’s aangenomen. De VS en China komen al dan niet een fase 1-overeenkomst overeen. In het tweede geval zou de status quo behouden blijven. “Dat een mislukking van de onderhandelingen zou kunnen eindigen in een verdere escalatie van het conflict dat de bestraffende tarieven weer konden worden verhoogd, maar blijkbaar hadden weinigen op het scherm”, zegt Commerzbank valutaexpert Thu Lan Nguyen.

Handelssysteem op de Duitse DAX

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Wat de grafiek zegt

De DAX is sinds begin oktober met 1430 punten gestegen, van 11878 punten naar 13.308 punten, een nieuw hoogtepunt voor het jaar. Van de jaarlijkse high is de vorige correctie-low 11.139 punten.

Tot nu toe heeft de benchmark in Frankfurt de strijd om 13.200 punten opgegeven. Drie keer gleed de index overdag onder deze steun, maar aan het einde van de handel was de Dax er altijd weer overheen. Dit laat zien: Het gebied is op korte termijn fel betwist.

Op dit gebied zijn bijvoorbeeld de hoogtepunten van de maanden mei en juni van het beursjaar 2018, niveaus die relevant zijn voor grafiektechnici. In mei vorig jaar werd op 13.204 gesloten, in de maand juni, nadat de daling 13.170 punten had bereikt, begon de duidelijke verkoop.

Aan de bovenkant is de volgende significante weerstand de vorige recordhoogte van 13.596 punten. Aan de andere kant is de hoogste stand vanaf begin november nu het volgende belangrijke doel. Dergelijke hiaten (jargon: gaps ) ontstaan ​​wanneer de hoogste prijs op een dag onder die van de volgende dag blijft.

Concreet: op 1 november steeg de Dax tot 12.992 meter, op maandag (4 november) was de laagste prijs 13.019 punten. Dergelijke hiaten dienen dan als ondersteuning. Als ze niet gesloten zijn, is dat een teken van kracht. Strategische beleggers kunnen dit gebied als een hedge beschouwen.

De daarop volgende weerstand is op 12.500 meter. Hieronder volgt het de 200-daagse lijn, maat voor de langdurige uptrend. Deze gemiddelde lijn wordt momenteel verhandeld op 12.065 punten en stijgt met ongeveer tien punten per dag.

DAX analyse HSBC
DAX analyse HSBC

Wanneer beleggers inzoomen op de recente koersactie, komen de bijna identieke hoogtepunten op 13.301 / 13.308 punten en de meest recente twee correctie-dieptepunten op 13.144 / 13.139 punten. Met andere woorden: “Op uurbasis heeft de aandelenbarometer onlangs een kleine glijdende zone ingesteld”, concludeert de HSBC Bank voor zeer kortetermijnbeleggers. “Een uitbraak van de beschreven rechthoek moet dus zorgen voor de volgende impuls van beweging”.

Gemaksbeleggen

U belegt om een mooi rendement te behalen. Misschien belegt u voor uw plezier of om te sparen voor uw pensioen of de studie van uw (klein)kinderen. U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem terwijl u van uw vrije tijd geniet.

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *