DAX: belangrijke steun onder druk

In lijn met de adempauze sinds het begin van het tweede kwartaal vindt er ook een sentimentcorrectie plaats. In de afgelopen weken sinds eind maart is bijvoorbeeld het sentiment onder Amerikaanse particuliere beleggers merkbaar afgekoeld. Volgens de laatste enquête van de American Association of Individual Investors (AAII) staan nu 34% beren tegenover 38,2% stieren – percentages die dicht bij de historische gemiddelden liggen.

De correctie lijkt nog niet voorbij en het is nog niet duidelijk of de koersen verder gaan dalen. Wij verwachten aanhoudende heftige bewegingen.  Ons DAX-Easy systeem kan daar heel efficiënt op reageren. Het kan ook profiteren van een daling van de beurs. Vraag nu de gratis brochure aan. KLIK HIER

Technische Analyse van DAX

De DAX bevindt zich nog steeds in een opvallende en belangrijke ondersteuningszone. Deze zone omvat de trendlijn (momenteel op 17.755 punten), die op wekelijkse basis de verschillende hoogtepunten van 2015 en 2021/22 verbindt, de 50-dagen-lijn (momenteel op 17.744 punten) en het onderste Bollinger Band (momenteel op 17.714 punten). Deze verdedigingslinie staat momenteel onder druk. Een duurzame doorbraak zou een belangrijk argument zijn voor een verdere correctie in april.

Mogelijke Bewegingen in de DAX

Vandaag zou de focus moeten liggen op het verdedigen van deze belangrijke ondersteuningszone. Een ander belangrijk niveau aan de bovenkant is de doorbraak van de kortetermijndowntrend sinds het begin van de maand (momenteel op 18.020 punten), wat een klassieke correctievlag zou kunnen veroorzaken.

ype Waarde (Punten) Beschrijving
Steun 17.755 Trendlijn die de verschillende hoogtepunten van 2015 en 2021/22 verbindt
Steun 17.744 50-dagenlijn
Steun 17.714 Onderste Bollinger-band
Weerstand 18.020 Kortetermijndowntrend sinds het begin van de maand

Conclusie

De DAX bevindt zich momenteel op een cruciaal punt, met de ondersteuningszone onder druk en mogelijke signalen voor verdere correctie. Het is belangrijk om de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen en de niveaus aan zowel de boven- als onderkant in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.