DAX: Alsof het aan een touwtje trekt

Sinds eind oktober heeft de DAX een absoluut voorbeeldige prestatie geleverd op de beursvloer. Met een stijging van 9,5% behaalden de Duitse standaardwaarden zelfs de op twee na beste novemberprestatie in de geschiedenis. Opvallend is ook het kleine aantal negatieve handelsdagen in de afgelopen maand. Slechts vijf verliesdagen getuigen van een zeer stabiele en gelijkmatige opwaartse beweging.

Ontdek DAX-Easy, een revolutionair geautomatiseerd beleggingssysteem dat handelt in de DAX-index. Het heeft sinds de lancering op 10 oktober 2023 een indrukwekkend rendement van 13,89% behaald. Met een startkapitaal van slechts €5.000, kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende markten. Bent u klaar om uw financiële toekomst te transformeren? Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Seizoensgebonden Rugwind

Dit jaar biedt bovendien de combinatie van decennium- en Amerikaanse presidentschapscyclus in december een bijzondere seizoensgebonden rugwind, d.w.z. zowel in het “3e jaar” als in het “Amerikaanse voorverkiezingsjaar” is de eindejaarsrally bijzonder dynamisch.

Vooruitzichten

Zet de voorbeeldige prestatie van november zich dus naadloos voort op de laatste meters van het jaar 2023? Op dit punt moeten we een beetje “water bij de wijn doen”, want de RSI (Relative Strength Index, een technische indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet) heeft met een waarde van bijna 80 inmiddels een extreem hoog niveau bereikt. Een adempauze zou de DAX daarom goed doen. De hoogtepunten rond de 16.000 punten dienen als eerste ondersteuning. Daarna vormt de 200-dagenlijn (momenteel bij 15.683 punten) een massieve terugtrekkingslijn.

Conclusie

Hoewel de DAX een indrukwekkende prestatie heeft geleverd, is het belangrijk om voorzichtig te zijn, aangezien de RSI aangeeft dat de markt oververhit kan zijn. Beleggers moeten de komende tijd de ondersteuningsniveaus in de gaten houden. Het is altijd belangrijk om gediversifieerd te blijven en uw beleggingsstrategie aan te passen aan de huidige marktomstandigheden.

Indicator Waarde
Stijging sinds eind oktober 9,5%
Aantal verliesdagen in de afgelopen maand 5
RSI-waarde Bijna 80
Eerste ondersteuningsniveau Rond 16.000 punten
200-dagenlijn Momenteel bij 15.683 punten

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.