DAX: 200 punten potentieel!

De Duitse aandelenindex, DAX, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Voor het eerst in de geschiedenis is de slotkoers boven de 17.000 punten uitgekomen. Wat betekent dit voor beleggers? Laten we dat eens nader bekijken.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog uw gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

De Huidige Markt

In de afgelopen zeven handelsdagen hebben de Duitse standaardwaarden zich binnen een zeer nauwe handelsmarge bewogen, variërend van 16.822 tot 17.005 punten. Deze bovengrens komt goed overeen met het voormalige recordhoogtepunt van december op 17.003 punten. Met andere woorden, de aandelenindex heeft de afgelopen weken herhaaldelijk de 17.000 punten getest.

De Nieuwe Rally

Gistermiddag volgde een nieuwe rallypoging, die de DAX een nieuw all-time high van 17.050 punten opleverde en voor het eerst een slotkoers boven de 17.000 punten. Dit betekent dat beleggers kunnen uitgaan van de oplossing van de recente zijwaartse zone, die puur rekenkundig een potentieel van 200 punten biedt.

Wat te Verwachten

In het “onbekende gebied” voorbij de oude recordstanden definieert een Fibonacci-projectie van de recente adempauze een verder doel van 17.410 punten. Vanuit het oogpunt van geldbeheer is het echter belangrijk om het recente “swing low” van 1 februari op 16.822 punten niet meer te onderschrijden. Beleggers kunnen dit niveau als stop-loss hanteren.

Conclusie

De DAX heeft een belangrijke mijlpaal bereikt en toont potentieel voor verdere groei. Beleggers moeten echter voorzichtig blijven en hun investeringen nauwlettend in de gaten houden.

Term Waarde
Handelsmarge 16.822 – 17.005 punten
Voormalig recordhoogtepunt 17.003 punten
Nieuw all-time high 17.050 punten
Potentieel van zijwaartse zone 200 punten
Doel van Fibonacci-projectie 17.410 punten
Recent “swing low” 16.822 punten

Deze tabel geeft een duidelijk overzicht van de belangrijkste getallen die in het artikel worden genoemd. Het helpt beleggers om de huidige situatie op de markt beter te begrijpen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.