Dag Sinterklaasje, dahag, dahag?

Terwijl de Sinterklaasrally op volle stoom komt zijn we vandaag bij een mogelijk omkeerpunt aanbeland en is de top van hedenmorgen een potentieel belangrijke.

Vertrekt de Sint al weer met zijn kadootjes? Laat de kinderen het niet horen.

Waarom kan deze high zo belangrijk zijn?

Ik focus niet op de AEX, want dat is een volger en geen leader. Liever kijk ik naar de Britse FTSE, DAX en Nasdaq voor signalen inclusief de Randstad/AEX- sterkte natuurlijk.

Daarnaast is het sentiment rond de beursgang van het nieuwe GM in de VS gisteren ook bijzonder interessant. De grootste emissie van de geschiedenis, waarvan de overheid het meeste opstrijkt door te herplaatsen. Is dat toevallig op de top van markt gebeurd 🙂 ? Zou perfecte timing zijn!

Hoewel het nog veel te vroeg is om vast te stellen dat de high vandaag inderdaad een belangrijke top is zijn er genoeg argumenten dit toch serieus te nemen. Het mooiste voorbeeld geeft de Nasdaq 100 volgens mij.

Nasdaq 100

TA Nasdaq 19 november 2010
TA Nasdaq 19 november 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Wat zijn dan de argumenten voor topvorming?

 1. Negatieve divergentie in ontwikkeling bij zeer interessant prijsnivo
 2. Gele kader is 1 jaar daling van globaal 50%
 3. Blauwe kader is 2 jaar stijging van globaal 100%
 4. De verhouding daling/stijging is dus 1:2 en daarmee een prachtig square Prijs en Tijd.

U ziet ook een kopschouderpatroon ingetekend staan waar een aantal maanden geleden over gediscussieerd is en ik een column schreef om aan te tonen dat dit geen valide patroon was.

Ik gaf toen aan dat het geen kopschouder kon zijn en dat bleek juist, de RSI kwantificeerde het patroon niet.

Conclusie:

Ik houd het kort vandaag want heb veel te doen.

Ik neem een kleine shortpositie in op de DAX, maar Nasdaq kan ook natuurlijk en is mogelijk zelfs slimmer daar de verwachte stijgende dollar ook een duit in het zakje kan doen.

Ik focus nu op een LOW richting pakjesavond en die kan serieus lager zijn. Daarover volgende week meer.

Posities:

Short DAX(futureprijzen) op 6.830, stoploss 7.100, koersdoel 5.830.

Een unieke methode om flink te verdienen met future handel op de DAX

Sinds kort hebben wij op het forum discussies over daghandel en dagelijkse onderwerpen.

Balcky: “Met deze methode weten we de laatste weken gemiddeld dagelijks 50 tot 100 DAX punten binnen te harken, wat toch 1.250 tot 2.500 euro is. U kunt de resultaten controleren in eerdere draadjes op het forum.”

Tel uit je winst.

Wilt u ook leren daghandelen of bent u al daghandelaar en zoekt ondersteuning met dit systeem, kijk dan op hetforum. De meest recente dagdiscussie vindt u hier.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

40 gedachten over “Dag Sinterklaasje, dahag, dahag?”

 1. Cees je bent echt een slechte verliezer, je zat gewoon fout, er is geen sinterklaas rally geweest en die komt er ook niet, in het vorige artikel heb ik dit meteen aangegeven, je neemt je beide uitersten (335 – 448) en zegt dat er een stijging was van 4%.!

 2. Ik verwacht op 6-dec. nog wel een top, maar dat is nu nog niet zeker. Zoals de beurs nu beweegt, is het nog steeds mogelijk. Vermoedelijk wel een lagere top. Ik denk dat we daarna pas goed omlaag gaan.

  25-nov -> bodem
  6-dec -> top
  21-dec -> bodem
  Kerst rally!

  Tussen 6 en 21-dec kan heftig worden. Maar goed, eerst maar eens 25-nov afwachten.

  1. Ja dat zeg je goed, “maar dat is nu nog niet zeker” lijkt me logisch, als je het vorige artikel ziet, “sinterklaas rally gestart”, doel ik op de reversal in de carry trades, er was toen al geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat we omhoog zouden gaan, maar analisten beroepen zich constant maar weer op TA,(onbegrijpelijk) terwijl er al zo vaak bewezen is dat er bijna nooit iets van klopt.

 3. BTW je koersdoel voor de DAX is wel erg pessimistisch (of optimistisch, het is maar hoe je het bekijkt).
  Ik denk niet dat we de hele rally vanaf 25 augustus weer gaan inleveren…
  Koersdoel lijkt mij maximaal 6200 (61.8 fibo retracement) en zeker niet onder de 6115 (bodem van mid cycle low in weekgrafiek).
  Genoemde niveaus zijn van de index en geen futurekoersen.

  Zoals eerder gezegd zijn de de datumkandidaten voor de bodems volgens mij 6 en 22 december.

 4. Met TA is niks mis mee. Indien er een fout zit, dan heeft dat te maken met misinterpretatie van degene die het toepast. Daarom is een stoploss order zo belangrijk. Het voorkomt veel ellende door je eigen gebreken en misinterpretatie’s. TA werkt, anders is het gewoon gokken. Daarom heeft het nooit veel zin om te werken met koersdoelen, prijs is minder belangrijk dan tijd. Wanneer de tijd om is, draaien we gewoon.

  Daarnaast is er een cycli, die nu op zijn einde loopt. Uiterlijk december eindigt die en op dat punt is het of omlaag tot 2012, of omhoog. Een nieuwe cyclus is aanstaande, maar welke kant die op zal gaan is nog niet beslist. November/december is gewoon een belangrijke perioden.

  Indien we kijken naar de start van de rally op 6-maart, dan zien we op die dag Venus retrograde tot 17-apr. Daarna volgde een korte daling. De rally begon dus met Venus retrograde.

  Sinds 8-okt. tot 18-nov is Venus weer retrograde. Het zou een mooi einde zijn van de rally.

  Maar nu het belangrijkste. Zowel Venus als Jupiter draaien direct op 18-nov. De laatste keer dat het voorkwam was op 15-febr. 1966. Daarna volgde de bearmarket rally.

  Dus ben voorzichtig, want op basis van cycli, astrologie en TA zitten we nu op een belangrijk punt voor een draai. Het wachten is op de bevestiging. Blijf alert, want wanneer we gaan dan kan het hard gaan. Vooral onder de AEX 300.

 5. De methode van Blacky is er toch een om heel serieus te nemen. Maar wat moet je doen om met Blacky in contact te komen voor signalen over Fdax traden. Ook vandaag is het instapmoment van 10.00 weer redelijk zuiver gekozen en het is uiteindelijk toch een leuke trade geworden. Overigens ziet men maar weer dat een TA zeker weer zijn waarde bewijst.

   1. Nou Meint, het werd net gezellig en nu ga je weg. Je verwart me toch niet met een andere’ cees’ he?
    Blijkbaar zijn er meer dure varianten van Kees in Nederland 🙂
    Deze cees heeft een foto bij zijn reactie en de andere niet, daar zit het verschil.

    1. Nee Cees, jij bet de enige echte Cees, wist dat er een foto van je stond en respecteer je toch te veel om het woord “onzin” bij je te gebruiken 🙂

 6. Hoi Cees,

  Ik begrijp dat je – bijna – om bent. Zoals ik ook al in mijn vorige reactie aangaf moet de markt wel enorm ‘short’ zitten om een rally die begin november inzet door te dragen tot eind december. Vandaar mijn verwachting dat we een tikkie terug doen om NA Sinterklaas het jaar juichend af te sluiten.
  Overigens las ik een bericht van UBS aan haar cliënten ( 15 nov) dat zij uitgaan van een correctie van 5-7% om vervolgens volgend jaar weer gewoon de opgaande beweging te herpakken. Mij is onduidelijk welke goden c.q weermannen zij erbij hebben gehaald, maar het is wel UBS! Bovendien wordt er nu flink wat ‘staat’ aangeboden, maar nog steeds is de stand van de risicopremie in het voordeel van aandelen. Eigenlijk best simpel.

 7. Om de comminucatie zuiver te houden zal ik mij voortaan geen Cees meer noemen want dat is waarschijnlijk toch verwarrend. Uit reacties lees ik dat de verkeerde Cees wordt benoemd. Dat kan niet de bedoeling zijn van mijn reacties. Ik kan er helaas ook niets aandoen dat ik dezelfde voornaam draag als de door mij zeer gewaarde columnist Cees de Vries. Om toekomstige reacties als vorenstaande, zal ik mij vanaf heden melden met de naam Cornelis.
  Sorry voor het aangerichte door gelijke naamdragers…..

  1. 25-nov -> bodem
   6-dec -> top
   21-dec -> bodem
   Kerst rally!

   Zelfs de echte Cees kan het niet zo nauwkeurig voorspellen, je kunt jezelf gewoon “Cees” blijven noemen.

 8. Sommige mensen zijn bezig met beleggen. Sommige proberen TA, trend beleggen, onderzoeken de cyclus of proberen zelf astrologie/astronomie.

  Maar zo is er ook de criticus. Die vinden we overal. Zeer toepasselijk op de site van de kritische belegger.

  Maar indien jij een mooi verhaal ophangt over de reversal in de carry trades en dagelijks je kritische noot post, dan heeft zo iedereen zijn eigen hobby’s.

  Ik weet wel dat veel wijze wensen ons voor gingen en probeer daar van te leren. Jij bent niet erg open-minded. De bijbel beschrijft;

  “A wise man changes his mind, a fool never”.

  Ik geef gewoon mijn gedachte weer, nog voordat je eigenlijk weet of die datums zullen kloppen uit je weer je kritische noot. De beurs zal tot die datums reageren volgens mijn verwachting. Of het nu een bodem of top wordt, weet ik niet. Maar wat ik wel weet is dat je nogal kritische bent, maar niet een erge open-minded belegger.

  Succes met je carry trade reversal!

  1. Kijk nou eens naar je eigen commentaar, pak er maar een stukje uit: ” of het nu een bodem of een top wordt” Hier kan niemand toch iets mee, zal het proberen simpel uit te leggen voor je: aandelen, etc. worden gekocht met geleend geld, dit geld wordt geleend in valuta met lage (laagste) rente (dollar, Yen) , dat is de basis, daarna moet je echt gaan nadenken. Het enige wat ik beweer is dat de ontwikkeling op de valuta markt neigt naar lagere koersen, en het lijkt aardig uit te komen tot nu toe. Maar blijf jij nou maar mooi naar de sterretjes kijken, vraag me trouwens af wat je doet als het bewolkt is.

 9. als je wat informatie wil over top/bodemvorming moet je eens een blik werpen op de site van de ganntrader.nl
  Daar staat een item over dit onderwerp. Ik heb er ook niet zoveel mee maar als je spiritueel bent ingesteld, is het een mogelijkheid van beleggen.
  Veel leesplezier op de site van…..

 10. Ik weet echt wel wat carry trade is en ook weet ik waarom er nog geen hyperinflatie is ontstaan en waarom Japan al zo lang met deflatie zit. Dat heeft te maken met o.a. de carry trade. Er zijn maar weinig mensen die echt door hebben wat QE echt inhoud en waarom ze dit doen.

  Daarnaast weet jij helemaal niet hoe groot de carry trade is. Vrij zinloos om daarna te kijken. Daar kan niemand toch iets mee. Ik heb al zo vaak mensen er over gehoord en tot op heden heeft het weinig spektakel gebracht. In 2008 spraken mensen er al over. Dus je komt met oud nieuws. Dat wist ik jaren geleden al.

  Ik gaf al eerder de datums in november 4 / 8 / 18 / en dec. 6. Als je goed kijkt, dan zag je omstreeks 4/5 nov en 8/9 nov verschillende toppen en bodems. Daarnaast zagen we op 17-nov. wederom een draai in de markt. Dus degene die slim genoeg zijn om het zelf te interpreteren kunnne er iets mee. Maar jij kennelijk dus niet.

  Ik kan wel beweren dat ik precies weet of het een top of bodem wordt, maar om dat nu al vast te stellen laat ik liever open. Het is ook niet de bedoeling dat jij daar iets mee kan, maar ik hoop dat andere mensen het wel interessant vinden. Ik ga gewoon long of short tot een bepaalde datum en doe daarna het tegenovergestelde. Indien je wat leergieriger zou zijn, zou je wat meer interesse tonen dan het af te kraken. Misschien leer je dan ook wat TA en astro inhoudt. Of was Godsdienst echt is.

  Jij bent iemand die opzoek is naar iemand die jou kan helpen. Wat met TA kan jij niks en ook geloof jij niet in astrologie. Heb je überhaupt er al ooit onderzoek naar gedaan?

  Ooit gehoord van efemeride? Tabellen, zoals hieronder. http://www.astro.com/swisseph/ae/2000/ae_2010.pdf

  Of software? Ik kan nu al vertellen wanneer de volgende grote kredietcrisis uit zal breken. Maar ja, dan zijn wij allemaal allang al dood.

  Ik heb afgelopen 2 weken 8 boeken gelezen over astrologie, cycli, numerologie en dan probeer jij mij te laten geloven dat wat ik doe onzin is. Je spreekt wel theorieën tegen van mensen die VEEL wijzer zijn dan jij. Ik probeer daar iets van op te steken.

  Jij bent een ongelovige, zoals elke Godsdienst beschrijft.

  To the Jews who had believed him, Jesus said, “If you hold to my teaching, you are really my disciples. Then you will know the truth, and the truth will set you free.”

  In whom the god of this world hath blinded the minds of them which believe not, lest the light of the glorious gospel of Christ, who is the image of God, should shine unto them.

  Nogmaals: Blinded the minds of them which believe not!

  Jij doet precies wat van je verwacht wordt, namelijk niet geloven in de waarheid. Ik geloof wel in de kennis in de Bijbel en weet dat die duizenden jaren oude geschriften meer waarde hebben dan jouw carry trade. Ik kan zelfs de verhalen van Adam, Eva of Noach verklaren met de planeten. Voor mij heeft zoiets een hele andere betekenis.

  Maar goed jij bent iemand die die gelijk zal denken aan de Ark van Noach. Maar ik kan op basis daarvan veel informatie halen.

  Zelfs in de Koran kan ik bruikbare zaken halen. LEES GOED:

  It is he who made the sun to be a shining glory and the moon to be a light (of beauty), and measured out stages for her; that ye might know the number of years and the count (of time). nowise did Allah create this but in truth and righteousness. (thus) doth he explain his signs in detail, for those who understand.

  Dus jij bent typisch het voorbeeld van iemand die het niet begrijpt en ongelovig is. God heeft de Zon en Maan niet voor niks geplaatst. HET STAAT ER TOCH.

  THAT YE MIGHT KNOW THE NUMBER OF YEARS AND THE COUNT (OF TIME).

  Ik kijk niet naar de sterren, maar naar planeten en voornamelijk de fases. Ik gebruik dat voor de tijd, aangezien tijd het belangrijkste is. Mij interesseert het niet welke kant we opgaan, als we maar een kant opgaan. De tijd die ik bereken is een richtlijn.

  Ik vind het nogal respectloos hoe jij overkomt.

  Maar goed, nogmaals succes met je carry trade! Misschien is het niveau voor jou te hoog. Makkelijk om het dan te bestempelen als onzin.

  Gelukkig is bijna heel de wereld zo sceptisch als jij. Stel je voor dat iedereen de waarheid zou komen te weten. Daar zou de kerk, elite en bankkartel niet erg blij mee zijn. Dat hebben we toch nooit geleerd op school, waarom dan zoiets geloven.

  God has blinded the minds of them which believe not.

  Wat is Godsdienst toch Geniaal! Maar goed ik zal maar ophouden met deze onzin. Dadelijk steek jij er nog iets van op. Kennelijk is dit iets te moeilijk voor jou.

  1. Er zijn maar weinig mensen die echt door hebben wat QE echt inhoud en waarom ze dit doen.

   Klopt helemaal wat je de daar zegt en als je dat niet begrijpt, kun je net zo goed black jack spelen in het casino.

 11. @cornelis

  De site van Ganntrader is inderdaad goed. Dankzij die site werd ik geïnspireerd en ik heb toch zeker het bruikbare kunnen opsteken van Jan van Gemeren. Jammer dat de GT144 groep ophield.

  Maar ook;
  http://www.decyclusanalist.nl/
  http://www.christeenskinner.com/
  http://www.mmacycles.com/
  http://www.markettiming.nl/nl/

  Dus er is genoeg over te vinden. Maar kennelijk staan sommige mensen daar niet open voor. Dat is jammer, maar goed ieder zijn eigen ding. Er is naar mijn mening een klein clubje dat er wel voor openstaat. Daarom waardeer ik ook erg wat Cees en Elmer regelmatig schrijven. Altijd erg interessant. Jammer dat er dan nog steeds negatieve reacties komen. Zeg dan niks. Heb waardering voor elkaar en leer van elkaar.

  Lees eerst en doe onderzoek, voordat je iets de grond in wil praten. Godsdienst gaat over dit soort zaken.

 12. Heren, ik zie dat er veel emotie wordt losgemaakt. En emotie is precies het meest dodelijke virus als het over beleggen gaat, maar goed, dat is altijd al geweest en zal ‘gelukkig’ ook altijd zo blijven, want de historie moet zich wel herhalen anders heffen we TA met z’n allen op :).

  Geert; je slaat de spijker op z’n kop, eerst zorgen dat je weet waarover je praat en dan positieve kritiek uiten. Daarmee versterk je je eigen leercurve en toon je ook respect naar degene die ‘geen standaard’ columns als deze durft opschrijven.

  Ik vind het ook een mooi voorbeeld van wat Gann altijd al zei tegen zijn studenten. Ik vertel je niet hoe het precies zit, want jullie zijn er niet klaar voor, kunnen de waarheid niet aan. Deze man kende de bijbel van haver tot gort!

 13. Zo is het maar net, respecteer altijd iemands woorden. Want bij wat voor methode iemand gebaat is, is super persoonlijk. Wellicht kunnen we met zijn allen op dit forum de krachten bundelen en wie weet waar we dan nog eens met zijn allen op uitkomen. Niets is uitgesloten in het land der beleggingen.
  En als de heer Gann in deze tijd zou hebben geleefd, zou het zeker ook een grootmeester zijn geweest. Ondanks onze snelle wereld. Zo een grootheid der wiskunde zal in elk tijdsbeeld passen. Kortom een man om te bewonderen en wij kunnen heel veel van hem leren. Ook veel analisten der TA gebruiken veelvuldig zijn werk. Ook evenzo zijn beleggers gebaat bij meer cyclische onderwerpen. Het is maar net waarop je de keuze maakt en volgt.

 14. Mijn opinie over Gann is dat je er niks mee kan, eerlijk gezegd heb ik nog geen Gannexper meegemaakt die de markt over een langer tijd goed kan voorspellen (hitratio hoger dan 52%)
  Waar kan je wel wat mee is trendvolgend beleggen met een duidelijk moneymanagement strategie.
  helaas verkoopt trendvolgend niet zo goed, ten opzichte van toekomstvisie…maar trendvolgend levert veel meer op!!!!

  1. Ben niet met je eens dat je met Gann niks kunt, klink een beetje lullig, maar had je exact het tegengestelde gedaan, sinds die bodem van 2008, had je met Gann veel geld kunnen verdienen 🙂

   1. het is slimmer om een top of bodem zien bevestigen (en dan pas een positie innemen), dan zonder bevestiging een positie innemen in de hoop dat het een top of bodem volgens een esotherische analyse techniek.

    b.v bodem van 2009 had ik een bevestiging op 317 dat er een bodem was, ik mis dan wel een paar punten maar mijn risico ligt behoorlijk lager dan te gokken op een bodem en dan je geld op 1 paard zetten op een stand van 295..
    ik ben liever bang (voorzichtig), dan dat ik te hoge risico’s neem.

     1. Isaac Newton – Bible Prophecy part 1

      Meint, je snapt er zelf helemaal niks van. Met zo’n mentaliteit kom je er niet. Ik zal het nog 1 keer proberen om je op weg te helpen met bovenstaande filmpje. Leer er iets van i.p.v. de criticus te spelen.

      Ik weet zeker dat jij nog nooit een boek er over hebt gelezen. Of de Bijbel hebt onderzocht. Zeggen dat het onzin is, scheelt weer aan studie toch? Lekker makkelijk ben je. Alles afdoen als onzin waar je zelf niet in gelooft en te lam voor bent om het eerst te onderzoeken.

      TA werkt niet, astro niet en de Bijbel is onzin. Jij maakt mij zo nog aan het lachen. De enige die niet werkt ben je zelf. Dat blijkt al weer. Degene die het werk van Gann onderzoeken weten dat Gann zijn beleggingen deed op basis van de trend. Gann was een trendbelegger. Een cyclische trend belegger.

      1 van zijn regels is:

      “ Do not buck the trend. Never buy or sell if you are not sure of the trend according to your charts.

      One of Wall Streets most famous sayings is “the trend is your friend”. The trend is certainly your friend and trading with the trend is clearly a profitable way to trade. The key is therefore to have a definition of trend and to apply it consistently. Mr. Gann defined an up trend as a market making higher swing tops and higher swing bottoms on a swing chart. Similarly, he defined a downtrend as a market making lower swing tops and lower swing bottoms.

      Er is nu een verandering van trend en Gann waarschuwt dan om niet in de markt te zitten, totdat de trend duidelijk is.

      Volgens mij ben je een grote verliezer die zich zelf beter voelt wanneer andere ongelijk hebben. Ik neem je niet erg serieus en als jij er niks van op wil steken dan blijf maar lekker aansukkelen. Als dat alles is wat je te zeggen hebt na aanleiding van mijn woorden, dan weet ik genoeg.

      Verifieer eerst eens voordat je roept.

      Succes mister carry trade!

      Je hoeft het niet met mij eens te zijn, maar lever eens een zinvolle bijdrage.

 15. De hogere opening bij de DAX noopt tot wijziging scenario. De DAX noteert nu 6865 en ik adviseer de positie te neutraliseren, dus opheffen shortposities.

  1. Ik wil je nu toch even herinneren aan mijn commentaar op 12/11, “sinterklaas rally gestart” zei toen dat kijkende naar de valuta ontwikkeling dit er niet naar uitzag, volgens mij begin ik een beetje gelijk te krijgen.

  2. Hallo Cees,

   Hoe interpreteer jij de evolutie van de VIX? Zie je die short term uitbodemen? Een moeilijke vind ik ook de VXX: na de recente stock reverse split (4->1) vind ik het moeilijk om TA aan te wenden in de charts. Dank voor je reactie.

   Mvg,
   Stocks

 16. @Geert en anderen: Een open discussie is prima maar persoonlijke aanvallen zijn ongewenst. Ik begrijp dat de emoties hoog oplopen maar laten we het leuk en leerzaam houden.

 17. Ik ben het absoluut met de heer Satilmis eens. Ook al spreekt de ene belegger een visie uit over de ander dan kan dat zeker op een ietwat gematigder manier.
  Als een belegger niets ziet in gann, ta, top of bodemvorming of desnoods de bijbel zou dat een ieder om het even moeten zijn. Het heeft geen effect zo met elkaar om te gaan want daar is volgens mij deze pagina niet voor bedoelt. Nogmaals, beste beleggers als je kritiek op iets of iemand hebt, is dat prima maar een vriendelijk taalgebruik leest toch wat prettiger en je bereikt er hetzelfde mee.

  Hopelijk wil een ieder een heel klein steentje aan deze beschaving bijdragen want dat lijkt mij een beetje prettiger.

 18. Ik moet er zelf ook niet in mee gaan. Heeft ook geen zin zo. Dat ik het nogal irritant vind dat sommige mensen altijd hun negatieve reacties schrijven op columns of mijn reactie zul je misschien altijd wel hebben. Zoals Cornelis zegt hoop ik ook dat iedereen een beetje zal meedragen aan de site.

  Inderdaad laten we het leuk een leerzaam houden.

  1. Maar je moet geen onwaarheden vertellen, dingen als bijbel, Koran etc, zal ik nooit mee spotten, het enige wat ik zei is dat het onzin is dat je hier koersbewegingen mee kunt inschatten.

  1. Voorzichtig blijven denk ik, maar neigt eventueel naar die richting, volgens mij, b.v. kijkende naar de euro/dollar, die 1.33 zat er al een paar maanden aan te komen, vandaar dat ik ook nooit geloofd heb in eindejaars- sinterklaas of weet ik veel hoe men die rally’s allemaal noemt.

  1. Er is op dit moment geen reden te veronderstellen dat we omhoog kunnen volgens mij, wel afwachten wat de eur/usd slotkoers wordt, onder de 1.33 ziet het er slecht uit denk ik, Ook de USD index (dollar tegenover 16 andere valuta)staat momenteel hoog: 79.90, met op dit moment een lichte plus, alle ogen zijn gericht op Ierland:

   While the markets have arguably priced in the loss already considering it has been well-telegraphed in recent polls, a particularly skewed outcome in favor of the opposition may stoke risk aversion and compound selling pressure on the Euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.