Chinese beurs maakt belangrijke trendomkeer

Het voelt als een eeuwigheid sinds de laatste analyse van de Hang Seng Index. Daar waren goede technische redenen voor, maar wat nog belangrijker is, er zijn net zo goede redenen om dit nu te veranderen.

Omgekeerde Schouder-Hoofd-Schouderformatie

Allereerst heeft de aandelenbarometer sinds december vorig jaar een omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie gevormd. Met het heroveren van de 38-weekse lijn (momenteel op 17.006 punten) en het doorbreken van de bearish trend die sinds januari 2023 bestond (momenteel op 17.400 punten), is de lagere omkeerformatie onlangs voltooid (zie grafiek).

Bevestiging door Verschillende Indicatoren
De uitbraak wordt bevestigd door verschillende indicatoren. De synchrone ingangssignalen van de MACD en de Aroon verminderen het risico op een valse uitbraak. De eerste heeft zelfs op maandbasis een positief patroon gegenereerd – op een historisch laag niveau.

Extra Bevestiging in Kwartaalgrafiek
Last but not least is er in de kwartaalgrafiek een ‘hamer’-omkeerpatroon te zien als extra bevestiging. Puur wiskundig gezien heeft de bovengenoemde SKS-formatie een koersdoel van ruim 19.000 punten.

Belangrijke Horizontale BarrièresOok zijn er een aantal belangrijke horizontale barrières waarop gewacht moet worden. Om de trendomkering niet in gevaar te brengen, is het belangrijk om op de lange termijn niet onder de grens van 17.000 punten te komen.

Niveau Prijs (punten)
Steun (belangrijk) 17.000
Weerstand (belangrijk) 19.000
38-weekse lijn 17.006
Bearish trend 17.400

Conclusie
De Hang Seng Index heeft een belangrijke trendomkeer doorgemaakt met de voltooiing van de SHS-formatie. De indicatoren bevestigen deze trendomkeer en wijzen op een verdere stijging van de koers in de richting van 19.000 punten. Echter, beleggers dienen rekening te houden met de horizontale barrières die op dit traject aanwezig zijn. Het is belangrijk dat de koers op de lange termijn boven de 17.000 punten blijft om de trendomkeer te bevestigen.

Bron: HSBC

Strategie:

Koop:

Koop de Hang Seng Index wanneer de koers de 38-weekse lijn (momenteel op 17.006 punten) definitief doorbreekt.
Plaats een stop-loss order net onder de 17.000 punten.
Bepaal een winstdoel in de richting van 19.000 punten, met mogelijke tussentijdse winstnemingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.