Beurzen worstelen met volatiliteit

De enorme beweeglijkheid blijft op de aandelenmarkten aanhouden. Dit zou wel eens “normaal” kunnen worden in het eerste kwartaal van het huidige jaar. De markten reageren op een dalende inflatie en de beweging op de grondstoffenmarkten en in het bijzonder de olieprijs.

De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 is voor de zesde achtereenvolgende jaar gestegen wat niet eerder deze en vorige eeuw is voorgekomen. Dit is voor het laatst voorgekomen op het einde van negentiende eeuw. Het is nog onduidelijk of de huidige opmars aanhoudt. Analisten hebben een koersdoel van 2.228 voor de S&P 500. Dat betekent een stijging van nog eens 10%. Een belangrijke steun vinden we op 1.963, het twaalfmaandgemiddelde.

Consistentie loont

Beleggers zijn geneigd om bij een dalende markt te stoppen met kopen. Dat komt door de emotie. Het best is echter om u aan uw eigen plan te houden ondanks de marktomstandigheden. Dat blijkt uiteen onderzoek die gepubliceerd is door de Employee Benefit Research Institute (EBRI) en de Investment Company Institute (ICI), getiteld:  “What Does Consistent Participation in 401(k) Plans Generate? Changes in 401(k) Account Balances, 2007-2012.”

Ondanks de beursdaling in 2008 groeide het pensioenvermogen van deelnemers die bleven beleggen gemiddeld met 6,8% per jaar. Het gemiddelde vermogen van de grotere groep daalde echter gemiddeld met 0,5%.

“Deze cijfers ondersteunen de toegevoegde waarde van een consistent beleggingsbeleid. Gedurende een zwakte op de markt worden veel beleggers bang en stoppen met hun bijdrage aan het pensioenfonds. Zij vrezen goed geld naar slecht geld te gooien. Deze fout is kostbaar omdat bij een dalende markt meer stukken gekocht kunnen worden tegen een zelfde kapitaal omdat de koersen lager zijn”, aldus de onderzoekers.

Wilt u ook consistent beleggen met een zeer goed rendement? DaxTrader kon iedere € 33.000 veranderen in € 229.000 in vijf jaar! KLIK HIER voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.