Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beurscrash in aantocht?

In december schreef ik dat “Skyscraper Indicator” op een belangrijke aanstaande top op de beurzen wees. Binnen een paar maanden kunnen de aandelenmarkten fors dalen. Is dat moment nu aangebroken?

Deze barometer is in januari 1999 bedacht door Andrew Lawrence, onderzoeksdirecteur bij de Britse zakenbank Dresdner Kleinwort Wasserstein. De bouw van extreem hoge en dure wolkenkrabbers is in veel gevallen een voorteken van economische terugval.  In de afgelopen 15 jaar heeft deze barometer gewezen op een top in 1997-1999 en in  2007.

U ziet dat wanneer de Skyscraper Indicator topt, een economische crisis volgt met de bijbehorende zwakte op de beurzen. Met de bouw van een gigantische wolkenkrabber in China wijst de indicator op een aanstaande top. In maart 2009 werd een bodem gevormd wordt.  Op 6 maart 2009 sloot de AEX op 199,50 punten. De Dow Jones sloot dezelfde dag op een dieptepunt van  6.469,95 punten. Volgens beursgoeroe W.D Gann worden toppen en bodems gevormd op verjaardagen. Gisteren sloot de Dow Jones op de hoogste stand ooit. Ook andere aandelenmarkten zitten tegen de hoogste standen aan te hikken. Dus maart 2013 kan wel eens een belangrijke top gevormd worden.

Gratis proefabonnement op Crititrader

Met Crititrader hebben we goede zaken gedaan en staan op een winst van 671 euro netto (inclusief transactiekosten) voor dit jaar. Deze maand bestaat De Kritische Belegger alweer vier jaar. Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken door een gratis proefabonnement op Crititrader aan te bieden. Voor meer informatie:klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Beurscrash in aantocht?”

  1. Avatar

    Als men ‘beurscrash’ hoort dan is het algemene beeld een flinke daling in éen dag, of opvolgend in dagen. Maar dat zo’n ‘crash’ ook uitgesmeerd kan worden over meerdere jaren is weinig bekend, maar wel zo logisch. Deze ‘beurscrash’ gaat uitgesmeerd worden over meerdere jaren, en zal zeer diep gaan. Dus beurscrash in brede zin.

    Overigens,W.D Gann was geen ‘beursgoeroe’ maar gewoon een trader die belangrijke trading tools ontdekt en ontwikkeld heeft en waar men vandaag de dag niet omheen kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *