Beurs klapt binnen zes maanden

De aandelenbeurs kan binnen zes maanden beginnen aan een forse daling. Een koerszwakte van minimaal 70% kan verwacht worden. Dat zal ook de start zijn van een enorme deflatie, massale werkloosheid en bankfalen. Dat zegt Jim Rickards, Investment Manager en schrijver van de boeken Currency Wars en The Death of Money in een interview tegenover Money Morning. Normaal hou ik niet van doemverhalen maar ik vond het toch de moeite waard om de video te kijken.  Hij is een van de weinige experts die overtuigend en duidelijk overkomt.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 100% per jaar heeft verdiend. Dit systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een actueel resultaat van € 27.848 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

Jim Rickards is de Amerikaanse evenknie van Willem Middelkoop. Hun uitgangspunten komen redelijk goed overeen. Ook Willem Middelkoop gaat uit dat er een grote verandering aan zit te komen in de vorm van een “Big Reset” : ”

The Big Reset” schrijft dat we nu op een cruciaal punt aankomen. We gaan voor 2020 een verandering zien. De komende jaren zal je zien dat de druk op Amerika groter wordt om met een oplossing te komen om een nieuwe reservemunt te creëren. Voor landen die internationaal met elkaar afrekenen was de dollar tientallen jaren de enige wereldreservemunt maar de positie van de euro is steeds sterker geworden. Nu wil ook China een groter deel van de monetaire taart. Je ziet al dat de IMF het systeem aan het voorbereiden is om te werken met een mand van “multi reserve currencies”. Er wordt daarin een mandje gecreëerd waarin allerlei munten komen te liggen. De dollar, de euro, het Britse pond, de Chinese renminbi worden er nu voor klaargemaakt. En dat IMF-mandje zou dan gekoppeld kunnen worden aan IMF-geld, de SDR, de Special Drawing Rights. De SDR’s zouden heel goed de rol van de dollar kunnen overnemen om bijvoorbeeld olie mee af te rekenen, andere grondstoffen of andere internationale zaken mee af te rekenen. De SDR zou dan als nieuwe wereldreservemunt kunnen gaan fungeren.

Ik vraag hem of er een terugkeer naar de gouden standaard komt. In zijn boek rept hij op een historische cyclus. Bij een gouden standaard worden de overheden gedisciplineerd in hun uitgaven en wanneer ze dat loslaten loopt dat op een gegeven moment uit de hand en komt er weer een nieuw systeem. Dat nieuwe systeem is dan altijd weer een gouden standaard vorm.”

Wie is Jim Rickards?

De Amerikaanse advocaat en econoom Rickards heeft diverse boeken geschreven over het monetaire stelsel. Hij is de voormalige adviseur tijdens het LTCM faillissement in de Verenigde Staten. Rickards heeft 35 jaar op Wall Street gewerkt als zakenbankier.

Opvallend was dat de CIA, de Amerikaanse geheime dienst na de aanslagen op 11 september 2001, hem vroeg de mogelijkheid van handel door ingewijden te onderzoeken vlak voor de aanslagen. Door middel van prijssignalen van marktpartijen kon vastgesteld worden of het terroristen of strategische rivalen van de Verenigde Staten waren. Hem werd gevraagd om deze informatie te verschaffen. Hij ontwikkelde een model om de financiële instabiliteit in kaart te brengen.

Volgens hem staan we aan de vooravond van een belangrijke krach op de beurzen een economische depressie die 25 jaar zal duren. Hij draagt daarvan enkele argumenten aan zoals een enorme schuldenberg, de zwakke positie van de Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken en de toenemende armoede.

De beurskrach kan volgens hem in gang gezet worden door:

1. Een aanval op de Amerikaanse obligatiemarkt
2. De val van de petrodollar
3. De goudkoorts van China
4. De ineenstorting van China
5. Het plan van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de dollar te vervangen. Iets wat Willem Middelkoop ook aangaf tijdens ons interview.

Bekijk hier het interview:

Onlangs hield RTL-Z een interview met hem:

http://www.rtlxl.nl/#!/interview-189582/a66a130b-ea9f-300d-a345-7cc6122d8ddb

6 gedachten over “Beurs klapt binnen zes maanden”

 1. Deflatie is trouwens al aan de gang in Europa, en Verenigde Staten zal spoedig volgen.

  Deze Jim Rickards heeft gewoon hetzelfde verhaal als Robert Prechter. Met de enige verschillen dat Prechter dit al vanaf de eerste editie van Conquer the Crash, zo’n beetje 2002,zegt en dat hij er geen groot circus van maakt met de cia en andere instellingen… Waarschijnlijk wil deze man zich in de picture werpen, maar dan met een opgesmukt verhaal van een ander, heel goedkoop…..

  Middelkoop bazuint rond om in goud te zitten vanwege de te verwachten hoge prijs, het tegendeel zal waar blijken te zijn. Ook goud moet er aan geloven in de aankomende barre tijden, daar is het Ew principe heel helder in. Maar goud bezitten in een deflatoire omgeving kan geen kwaad trouwens…

 2. Als Belg op minuut 17 aanhoren ‘Belgium is the secret buyer of US Treasuries that Russia and China are dumping’ is geen prettig gevoel …

  1. @Dirk
   Vrees dat Belgium als stroman heeft gediend. Net als Ray Bolger de vogelverschrikker van stro was gemaakt had daar elk land kunnen staan uit Europa. Lijkt het of het verhaal van de Wizard of Oz opnieuw wordt nagespeeld. Het verhaal is het zelfde alleen de personages worden gespeeld door andere acteurs.
   http://www.usagold.com/gildedopinion/oz.html
   Op de beurs is alles een herhaling van het verleden alleen de volgoede is elke anders. Vrees dat Jim Rickards heel erg goed is en de Wizard goed kent. Meen toch een aantal keren te hebben gezien dat hij altijd rode sokken draagt. Rode schoentjes zou ongepast zijn natuurlijk. Blijft een verhaal van iemand die alle kaarten op goud, platium en zilver heeft gezet. Die mensen kunnen weken, maanden zelfs jaren wachten om de buit binnen te halen. Ze wachten en wachten tot de prooi in de val zit. De meeste traders zijn gericht op wat vandaag gebeurd.

 3. Alles kan in Amerika…..Het verhaal oppikken van Robert Prechter bijvoorbeeld..

  Maar wie weet heeft deze ‘bobo’ zich in één onderdeel meer verdiept, de Treasuries. En als je goed hebt geluisterd Dirk is het niet het land België wat heeft opgekocht maar iets wat huist in jouw land.. Dan komen we dus automatisch uit bij Brussel. Oftewel Europese Unie….
  Nou, maak de riemen maar vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.