Beurs gaat 40% dalen

De aandelenmarkt is klaar voor een daling van 40%, waarschuwt econoom A. Gary Shilling, oud-econoom en president van A. Gary Shilling & Co., die opnieuw een sombere kijk geeft op de toekomst in een recent CNBC-interview . Hij zegt dat het huidige klimaat veel op 1929 lijkt.

“De aandelen [gedragen zich] net als in 1929, waarbij de absolute overtuiging bestaat dat het virus onder controle zal zijn en dat enorme monetaire en fiscale stimulansen de economie nieuw leven zullen inblazen”, zei hij, eraan toevoegend dat de markt zou kunnen dalen zo veel als 40% in het komende jaar.

Shilling legde zijn voorspelling eerder dit jaar in meer detail uit en legde in een opinie van Bloomberg News uit dat terwijl veel economen op zoek zijn naar een V-vormige herstel in de tweede helft van het jaar, hij veel sceptischer blijft.

“Deze pandemie is waarschijnlijk de meest verstorende financiële en sociale gebeurtenis sinds de Tweede Wereldoorlog met even langdurige gevolgen”, schreef Shilling, daarbij verwijzend naar de sterke werkloosheidscijfers destijds. “Velen zullen ongetwijfeld de uitgaven in de komende jaren beperken om de spaargelden weer op te bouwen, vooral omdat de crisis kwam in een tijd van hoge schulden en weinig financiële reserves.”

Geld verdienen in elke markt

Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van liefst 50%. Dat komt omdat we zowel op een stijging als een daling van de markt kunnen inspelen. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

1 gedachte over “Beurs gaat 40% dalen”

  1. Er is technische- en fundamentele analyses maar er zijn ook nog cycli van varkens tot kondratieff en tegenwoordig ook geautomatiseerde algoritme , is dit te combineren ? of is er 1 die er echt uitspringt ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.