Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Belegger heeft in 2018 zeker nog nieuwe toppen in zicht

Het nieuwe jaar gaat klinkend van start in het verlengde van een geslaagd 2017 voor de meeste grote activaklassen en in het bijzonder voor de meest risicohoudende categorie: aandelen. Een zekere risicobereidheid in de allocatie afraden wordt bijna onmogelijk. De macro-economische situatie verbetert overal en het Amerikaanse optimisme voedt het moreel van beleggers wereldwijd. De centrale banken blijven boodschappen van monetaire verstrakking uitsturen. De geopolitieke spanningen lopen niet verder op. Nochtans is het volgens  DNCA (een Franse vermogensbeheermaatschappij) voor de beleggers opletten geblazen om aan het begin van dit jaar niet afgestraft te worden door ongecontroleerde snelheid. Net als voor een afdalingsskiër kan elke inschattingsfout leiden tot een val en diskwalificatie.

Traditioneel presenteren analisten deze maand hun lijstjes met tips voor het komende jaar. De aanbevelingen van experts voor 2018 is voor u op een rijtje gezet en een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Opeenvolgende jaren van positieve prestaties op de beurzen moeten altijd aanzetten tot omzichtigheid in de beleggingskeuzes. De rentesituatie doet dan weer denken aan een evenwichtskunstenaar op een slappe koord. De geldstromen richten zich als vanzelfsprekend op aandelen en de waarderingsmultiples ontspannen slechts langzaam. Opwaartse winstcorrecties zijn er, maar nog niet massaal.

De resultatenrekeningen van de grote ondernemingen worden verstoord door de grillen van de valuta en hun wispelturige wisselkoersen. Aandelen mogen dan wel een onmisbare prestatiemotor zijn in de portefeuilles, ook alternatieve of convexe strategieën (“absolute return”-aandelen, “absolute return”-obligaties, fondsen met inflatiebescherming, converteerbare fondsen) moeten worden overwogen om de portefeuilles te beschermen tegen een terugkerende volatiliteit en een mogelijke opvering van de rentevoeten. Korte looptijd blijft het ordewoord in de klassieke richtinggevende obligatiestrategieën.

Tot slot zal bijzondere aandacht moeten worden besteed aan de “high yield”-categorie, waarvan de echte kwaliteit aan het oog wordt onttrokken door de renteniveaus en de kunstmatige inkrimping van de spreads.

Zoals een alpinist op de bergwand heeft de belegger in 2018 zeker nog nieuwe toppen in zicht, maar hij doet er goed aan zich te zekeren met het juiste materiaal mocht er zich een lawine voordoen.

Bron: DNCA Investments

Wilt u weten kansen 2018 voor u biedt? Vermogensbeheerder OHV heeft op verzoek van ons een rapport opgesteld die wij onze lezers gratis mogen aanbieden. KLIK HIER om het rapport aan te vragen.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.