Weer iemand die ons 1000 euro belooft

Beurskoersen zullen de komende jaren explosief stijgen en de AEX kan daarbij zelfs stijgen richting de 1.000 punten. Er staan beleggers “gouden tijden” te wachten. Dat schrijft de bekende technisch analist Royce Tostrams. Hij wijst onder andere op de “ijzersterke condities” voor de aandelenbeurzen en de zwakkere euro die meehelpt. Ook merkt Tostrams op dat de vierjarige business cycle een krachtige economische groei voorspelt en dat de Dow Theory groen licht geeft. Ook het feit dat de financiële markten goed op de nieuwe Amerikaanse president reageren, ziet hij als positief.

Belangrijke technische weerstanden

Volgens Tostrams hebben praktisch alle aandelenbeurzen door het koersverloop in de afgelopen twee jaar een duidelijke sentimentsomslag laten zien. “Ik zie een zeer krachtige opgaande beweging die tot ver in het volgende decennium kan aanhouden. Nagenoeg alle indices hebben belangrijke technische weerstanden doorbroken. En bedenk daarbij dat sommige barrières een opmars meer dan tien jaar lang hadden geblokkeerd.”

Ook voor de Amsterdamse AEX-index ziet de toekomst er rooskleurig uit. Zo vertelt Tostrams dat de dalende trend van 2016 en 2015 achter ons ligt en dat er nog altijd veel geld naar de Nederlandse aandelenbeurs vloeit.

Hij wijst er tevens op dat zowel de AEX als de AEX Total Return Index een 15 jaar bestaande weerstandsbarrière opwaarts heeft gebroken. “Dat leverde een langetermijnkoopsignaal op. Bovendien hebben beide een perfecte pullback voltooid.” Een pullback is een koerspatroon dat volgens Tostrams vaak voorkomt aan de vooravond van een sterke stijging.

Net als de AEX heeft ook de Amerikaanse Dow Jones een “perfecte pullback” voltooid. Dat de Dow een 12-jarige periode met daarin veel turbulentie achter zich heeft gelaten nadat koerspieken van 2000 en 2007 werden gebroken, duidt volgens de technisch analist op een duurzame sentimentsomslag.

Instapkans

Ondanks alle positieve signalen die Tostrams ziet, zijn tussentijdse koersdalingen volgens hem nooit onmogelijk. Zeker omdat de markten op korte termijn wel heel erg enthousiast zijn en daardoor erg hard zijn gestegen. Een potentiële bron van onzekerheid, en dus reden voor koersdalingen, zou ‘m kunnen zitten in de nieuwe Amerikaanse president. “Ook tegenvallende economische groei kan roet in het eten gooien. Technisch gezien zou zelfs een correctie van 20 tot 30% geen schade toebrengen aan het positieve technische beeld.”

Wanneer de AEX niet onder de 378 punten zakt (de bodem van vorig jaar), mag iedere correctie boven dat niveau worden gezien als een instapkans, besluit Tostrams.

Nico A. Inberg twittert: “Weer iemand die ons 1000 euro belooft”.

Wij bieden gratis handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. KLIK HIER voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.