Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Stijging AEX bijna voorbij

De stijging die de beurzen ondergaan sinds begin deze maand loopt op zijn laatste benen, mogelijk dat de komende dagen er nog één daling en één stijging inzit maar noodzakelijk is dit niet.

Vermoeid

De markten beginnen vermoeidheidsverschijnselen te vertonen, de stijgingen worden minder krachtig en de correcties worden groter. Dit tezamen met divergenties in de indicatoren doet vermoeden dat het einde van de stijging nabij is. De opleving in september is zeer waarschijnlijk de laatste stijging binnen het correctiepatroon waarin we ons sinds april begeven. De komende periode zou daarom een krachtige daling moeten ontwikkelen.

Deze zwakte moet dan het einde van de correctiefase markeren waarna de markten vervolgens weer kunnen stijgen. Dit is in mijn ogen op dit moment het meest voor de hand liggende scenario.

AEX TA 22 september 2010
AEX TA 22 september 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting

AEX TA 22 september 2010 grafiek 2
AEX TA 22 september 2010 grafiek 2

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting

Het alternatief

Je moet de realiteit natuurlijk nooit uit het oog verliezen. Het scenario van nog een afsluitende daling is in mijn ogen op basis van een aantal technische argumenten het meest waarschijnlijk. Maar zoals ik vorige week reeds stelde, is er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat het anders in elkaar steekt.

Als de daling tot eind augustus het einde van de correctie markeert en we zitten nu in de eerste fase van de opleving dan is een zwakte tot het gebied 326-323 voldoende om weer een nieuwe opmars in te zetten.

AEX TA 22 september 2010 grafiek 3
AEX TA 22 september 2010 grafiek 3

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting

Conclusie

De stijging sinds begin deze maand loopt ten einde. Een krachtige daling de komende tijd tot ongeveer 290-280, is in mijn ogen het scenario met de grootste kansen. Zodra deze correctie klaar is kan er weer een fase aanbreken van stijgende koersen waarbij voor de AEX een stijging tot 420 punten mogelijk is. Voor beleggers dus het advies, nog even te wachten met kopen. Voor traders is het advies short te gaan, waarbij de posities onder 322 verzwaard kunnen worden. Als stop –loss hanteer ik 347.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Seminar

Wij organiseren een seminar over Technische Analyse op 6 en 13 oktober (‘s avonds). Wilt u ook meedoen? KLIK HIER voor meer informatie.

Forum

Op het forum vindt u meer analyses en discussie over de beurzen. Daar wordt serieus en hard gewerkt en zijn mooie grafieken te vinden en goede analisten. Ook hebben wij een beleggerskroeg geopend.

De bezoekers van deze beleggerskroeg mogen meedoen aan de KB Guru van de dag competitie.

Je mag evenals Luc of Satilmis jouw gok goed onderbouwen, maar de “schiet maar” strategie van BillBull en Chel kan evengoed effectief zijn.

Dat is het mooie van deze kroeg. Je kunt jouw systeem of jouw marktgevoel testen zonder dat het geld kost. Het kan wel wat opleveren en dat is de titel KB Guru van de dag.

Daar komt bij dat je in deze kroeg kunt genieten van een hapje en een drankje en wie wil dat niet?

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/beleggerskroeg-geopend

Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

4 gedachten over “Stijging AEX bijna voorbij”

 1. Dat de fut uit de stijging is, dat lijkt me helder. Een dag als vandaag toont dat perfect aan, winst wordt snel genomen en kopers bedenken zich drie keer. Boven de 360 sluit ik voor mezelf uit, dan verkoop ik alles. Een daling richting de 290 kan m.i. wel, maar dan is er nog wel een trigger nodig. De calls schrijven op dit niveau en de puts schrijven onder de 315, dat is mijn huidige strategie.

 2. Goede avond Jan,

  Ik zou haast zeggen dat ik teken voor dit schema. Alleen denk ik dat de amerikanen dit nooit zullen toestaan. Zij zijn er immers bij gebaat om de huidige situatie zo te houden. DE DOLLAR is weer aardig aan het zakken en de euro wordt weer peperduur. export artikel usa nr one is dollars drukken en de waarde
  van hun valuta lekker omlaag. Daarnaast tegenstrijdige berichtgevingen bijvoorbeeld het nieuws van de huizenbouwers en een dalende vraag naar hypotheken. En iedereen is de weg kwijt met de tegenstrijdigheden in het nieuws. Het zou super zijn een knallende weg naar de 280 aex punten maar ik zelf vrees dat we gewoon tussen de 300 en 350 punten blijven aanmodderen. IK DENK ZELFS DAT HET DE AMERIKANEN LUKT DEZELFDE TRUC UIT TE HALEN MET DE CHINEZEN ALS ZE IN DE JAREN TACHTIG MET DE JAPANNERS HEBBEN UITGEHAALD. DIE BETALEN MET HUN PEPERDURE YEN NOG STEEDS DE REKENINGEN VAN DE AMERIKANEN EN DE AMERIKANEN POFFEN HEERLIJK DOOR MET DE DOLLAR.
  THANKSGIVING DAY IS FOR EVERYBODY.
  Overigens een leuk artikel waar veel meningen op los kunnen worden gelaten. We zullen het ervaren.

 3. jan, ik denk dat je gelijk hebt. kijk eens naar de ndx. deze staat op het niveau van net voor de crisis. is iedereen blind geworden. eerst laten wij ons een recessie aanlullen in de media en nu is de patient gezond? echt niet. schulden stapelen zich op. de bloemenman verkoopt geen bloemen want deze zijn op de veiling veeeel te duur, een restaurant kan je zo binnenlopen reserveren is NIET meer gewenst, huizen staan te koop, problemen te over. nee mensen kijk gewoon om je heen en dan weet je dat al die belangrijke mensen ons allemaal voor de gek houden ( yes we can )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.