Zilverprijs 85% onder record

We hebben vele lezers aan het denken gezet met onze blog over de echte recordprijs voor goud, die veel hoger ligt dan de nominale recordprijzen van vandaag.

Als analisten van diverse edelmetalen, waren we benieuwd wat de echte prijs van zilver zou zijn na verrekening van inflatie over de jaren heen.

Op onderstaande grafiek ziet u de vorige top van zilver rond 1980 met het jaarlijkse officiële inflatiecijfer in de VS (CPI) verrekend.

De grafiek, komende van Jason Hommel, laat de prijs zien met een jaarlijks inflatiecijfer tot 2008 die uitkomt op ’t record van 128 dollar/ounce. Anno 2010 kunnen we ervan uit gaan dat de vorige echte top van zilver lag op 130 dollar/ounce! Het komt erop neer dat de huidige zilverprijs nog steeds 85% onder z’n vorige echte top noteert…

En dan benadrukken we nogmaals dat het om de officiële CPI cijfers van de Amerikaanse overheid gaat, die velen vandaag ernstig in twijfel trekken wat betreft de realistische voorstelling van de effectieve inflatie over de jaren heen.

Het ‘off-the-record’ inflatiecijfer volgens John Williams van Shadowstats berekent een recordprijs voor zilver boven 250 dollar/ounce!

>>>Het Goud & Zilver Rapport

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service.KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.