Grieken gooien roet in het eten

De dag begon goed maar al snel kwam de klad erin. Eerder stonden de Europese beurzen op een ruime winst in het spoor van Azië, waar de Nikkei voor het eerst in 15 jaar boven de 20.000 punten sloot. Plots keerde het sentiment. Iets wat al dagen aan de gang is. De markten openen flink hoger, maar zakken dan weg.

De zorgen over Griekenland houden aan. Zij gaan vrijdag geen lijst met hervormingen overhandigen als de ministers van Financiën en Economische Zaken van de lidstaten van de EU bijeen komen in Riga. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een gesprek met een EU-functionaris.  Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaf aan dat de situatie voor de Grieken ‘penibel’ begint te worden. Alle ‘potjes’ worden omgekeerd in Griekenland.

De Amerikaanse futures duiden woensdagmiddag op een lagere opening voor Wall Street, waarbij de zorgen over Griekenland het sentiment beheersen, in afwachting van een reeks aan kwartaalcijfers.

Ons handelssysteem dat korte termijn signalen voor de AEX genereert heeft de long positie gesloten en een short positie geopend. Deze long trade is gesloten op 504,82. Derhalve een winst van 4,14 punten. Daarmee komt de totale winst uit op ruim 13,5 punten.

live trades AEX KT systeem
live trades AEX KT systeem

Het nieuwe signaal is een short signaal: Het koersdoel is 493 en de stoploss is 509 punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.