Goede tijden slechte tijden

Nu de beurs een flinke correctie heeft laten zien, kloppen de doemdenkers op de borst. Rampspoed zou ons ten deel vallen. De bodem uit de AEX zou gevallen zijn. Maar is dat zo? De huidige correctie heeft nog steeds de lange termijn opgaande trend niet gebroken. In dat opzicht is dit nog steeds een zwakte binnen de lange opgaande trend. Er zijn gewoon goede tijden en slechte tijden op de beurs.

De Amsterdamse beursgraadmeter moet onder de 312 punten zakken voordat sprake is van een trendomkeer op lange termijn (zie onderstaande grafiek).

AEX 21 juni 2013 3 maandelijks
AEX 21 juni 2013 3 maandelijks

Mijn verwachting van vorige week is grotendeels uitgekomen. Ik schreef: “Een tussentijds herstel is mogelijk maar zal niet sterk zijn. Ik denk dan ook aan een verder zwakte. De lange termijn opgaande trend is intact maar op middellange termijn is die gebroken. Er zijn twee scenario’s die mogelijk zijn. De eerste is een verdere daling, wat mijn voorkeur geniet. Een tweede scenario is een hogere bodem dan de 342 punten en daarmee een herstel.”

Laten we even naar het dagplaatje kijken. Dat is dus een concretisering van de trend.

AEX 21 juni 2013 daggrafiek
AEX 21 juni 2013 daggrafiek

We zien een belangrijke horizontale steun op 336 punten. Als weerstand zal dienen 340 punten. In feite hebben we bij de price action van de futres op vrijdag gezien. Die barrière leek een stap te ver. Evenwel verwacht ik voor de komend week een herstel. De neerwaartse potentie zal gering zijn.

Crititrader

Ons rendement voor de maand blijft op peil en we hebben ons doel behaald.

Actie

Als u nu een proefabonnement neemt, bent u tot 1 augustus lid voor slechts 25 euro (SMS: 35 euro). Om u aan te melden, kunt u het formulier invullen aan de onderzijde van deze pagina:https://www.dekritischebelegger.nl/abonnementen/crititrader/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.