AEX begint week lager

De Amsterdamse beurs is lager gesloten.  De AEX-index eindigde 0,67% in de min en sloot op 325,64. Daarmee blijft de beurs zwak presteren sinds de top op 333.

De beurs  reageerde op de weer opgelopen zorgen over Griekenland. Het land zou volgens speculaties in 2015 weer een beroep moeten doen op steun. Donderdag moet er verder een akkoord komen over de afschrijving op Griekse schulden die in handen van private partijen zijn. Daarbij kwam ook nieuws uit China. Het land schroefde zijn groeidoelstelling met 50 basispunten terug naar 7,5% en sommige marktduiders zagen daarin een verklaring voor het verlies. Ook Wall Street ligt er zwak bij met een verlies van 0,67% voor de S&P.

AEX 5 maart 2012
AEX 5 maart 2012

Klik op grafiek voor grotere afbeelding

De AEX herstelde na de flink lagere opening maar moest in de middag alweer terrein prijs geven. Met CritiTrader zijn we short gegaan op de AEX bij een stand van 327,35. U kunt in de bovenstaande grafiek zien dat op die stand de daling begon.

De stoploss voor deze positie hanteren wij op 328 en wij verwachten een verdere zwakte richting de 324 punten.

Wij hebben met CritiTrader de short op Zilver gesloten. Daarmee hebben we een nettowinst behaald van 55 euro oftewel een rendement van 17%.

Het resultaat sinds 29 februari bedraagt 2.400 euro en sinds 1 februari is er een winst behaald van 4.000 euro.

Wilt u de trades volgen? Klik hier om u in te schrijven.

1 gedachte over “AEX begint week lager”

  1. Vanmorgen short op de AEX gegaan. We kunnen een terugval van 10% krijgen.
    We zijn reeds 30% gestegen en dat is teveel van het goede.
    Go with the flow.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.