Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX: wachten op een terugval

In het zeerkortetermijnbeeld plaatste de AEX eind vorige week opnieuw een lagere top. Toch is een beweging onder de 480,40-steun nodig als laatste startsignaal van de verwachte correctieve beweging. Dat schrijven de analisten van ING.

Het is in de aandelenmarkten nog steeds wachten op een vervolgbeweging. Al ruim vier weken zit de Amsterdamse beursgraadmeter in een consolidatiefase op hoog niveau. Zij gaan er nog steeds van uit dat de consolidatie is uitgemond in een tijdelijke top en dat de AEX een terugtest zal maken voor de vorming van een hogere bodem.

Hierna kan hij zijn stijgende trend voortzetten in de eerste helft van dit jaar. Dat wil zeggen: hogere toppen omstreeks de 510 en mogelijk zelfs hogere niveaus. Maar voor nu staan volgens de analisten van ING eigenlijk alle seinen op rood en verwacht ik eerst een correctieve beweging (daling). De vraag is natuurlijk of deze in de komende weken plaatsvindt en hoe diep deze zal gaan. Vanaf de decemberbodem van 445,65 heeft een zeer krachtige rally plaatsgevonden. Daarmee is de ‘zijwaartse’ fase afgesloten waarin de AEX sinds juli zat, opwaarts beëindigd. Hij bewoog in die fase tussen 437,50 en 458 punten. Met de rally startte de volgende fase in de stijgende middellangetermijntrend. Zodoende wist de AEX in de laatste 2 weken van vorig jaar alsnog de bovenkant van mijn doelzone te bereiken. Al langere tijd dacht ik dat de AEX tegen het einde van 2016 de zone 475 – 485 zou kunnen testen.

Actie signalen op AEX en DAX

Ligt een correctie op de loer? Wij bieden handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. We pakken het nieuwe jaar goed uit met meer dan 50% korting. KLIK HIER voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *