AEX: de dieperik in?

De week werd gedomineerd door de zorgen over het beleid van de Federal Reserve en een dreigende liquiditeitsnood in China. De AEX-index slaagde er wel in met winst te eindigen, na vijf aanaangebroken weken van dalingen. De index sloot 2,1% hoger op 344,59 punten. De vraag is wat nu? Gaat de AEX zoals onze zuiderburen zeggen: de dieperik in? Vorige week gaf ik aan dat ik een herstel verwachtte en die is inderdaad ingezet. Steun werd gevonden bij de 330-333 grens. Een technisch herstel lag voor de hand na de flinke zwakte van de afgelopen weken.

Er zijn twee scenario’s mogelijk. De eerste is een verdere opmars richting de 350 punten en de vorming van een lagere top. De daggrafiek van de AEX ondersteunt dit scenario.

AEX 30 juni 2013
AEX 30 juni 2013

De Amsterdamse beursgraadmeter kan herstellen tot de dalende toppenlijn. Daarmee is de AEX niet uit de dalende trendlijn gebroken.

Een andere scenario is topvorming bij 347 punten waarmee het technisch herstel voltooid is en een verdere daling kan beginnen. Als we naar de overige beurzen in Europa en de Verenigde Staten kijken is hun technisch beeld zwak. Er worden geen hogere toppen meer geplaatst en dit ondersteund een verdere zwakte van de AEX. Op de weekgrafiek kunnen we zien dat de AEX zijn hoofd tegen de dalende weerstandslijn gestuit heeft.

AEX 30 juni 2013 weekgrafiek
AEX 30 juni 2013 weekgrafiek

We zien in de grafiek een driehoek waarbinnen de AEX gevangen zit. De onderkant is 333 en de bovenkant is 347 punten. Merk op dat de stijging van de afgelopen week met een relatief laag volume gepaard is gegaan, dat is geen sterk signaal dat de correctie voorbij is. Een uitbraak boven de 347 punten zou de beurs richting de 350 punten brengen.

Gegeven de korte termijn bodem verwacht ik nog een herstel maar de potentie hiervan is zwak. Op middellange termijn staan de signalen op rood.

Crititrader

Wil u ook trading signalen per e-mail of SMS ontvangen tegen een voordelige prijs? Neem dan een proefabonnement. Ons rendement voor de maand blijft op peil en we hebben ons maand doel behaald.

Actie

Als u nu een proefabonnement neemt, bent u tot 1 augustus lid voor slechts 25 euro (SMS: 35 euro). Om u aan te melden, kunt u het formulier invullen aan de onderzijde van deze pagina:https://www.dekritischebelegger.nl/abonnementen/crititrader/

Voor ervaringen van onze leden: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/trading/ervaringen-met-crititrader

1 gedachte over “AEX: de dieperik in?”

  1. Grappig om je analyse eens terug te lezen 8 maanden nadien. AEX heeft een flinke sprong gemaakt +16% oftewel 23% op jaarbasis.

    “Gegeven de korte termijn bodem verwacht ik nog een herstel maar de potentie hiervan is zwak. Op middellange termijn staan de signalen op rood.”

    Dat is dus vooralsnog redelijk meegevallen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.