AEX: correctie is begonnen

De kans is groot dat de eerste correctie van de AEX van 2017 is begonnen. De neerwaartse druk kan in de komende dagen verder toenemen. De top lijkt gezet waarna duidelijke verzwakkingen optraden in het kortetermijnbeeld. Dat schrijven de analisten van ING op basis van technische analyse.

In het zeerkortetermijnbeeld is de AEX nog bezig met de vorming van een lagere top. Het is aan het begin van een opgaande of neergaande beweging altijd onmogelijk in te schatten hoe een trend zich precies gaat ontwikkelen. Het gaat daarbij vooral om de buitengrenzen van een trendmatigheid. In het geval van een correctie zouden de contouren dan duidelijk moeten worden van een dalende toppenlijn.

Overigens zien we niet altijd een duidelijke dalende toppenlijn tijdens een neerwaartse beweging. Geregeld komt een neerwaartse tegenreactie voor waarbij we kunnen spreken van een snelle vrije val in de indices. Dit is het proces waar de AEX zich nu in bevindt. De AEX heeft vorige week al een eerste lagere top gevormd in de zone 512,80 – 513 en we moeten bezien of langs de toppen van 519 en 513 de nieuwe dalende toppenlijn van deze verwachte correctie beweging komt te liggen.

De analisten van ING achten de kans klein, omdat er dan sprake is van bijna een loodrechte neerwaartse beweging. In de komende dagen kan er dus een tijdelijke consolidatie optreden om deze buitengrens te bepalen, voordat de volgende neerwaartse beweging wordt ingezet.

Profiteren van koersdaling

U kunt als belegger profiteren van de koersdaling door “short” te gaan. Wij bieden u gratis handelssignalen (ter waarde van 249 euro) aan op de AEX met aan-en verkoopindicaties. KLIK HIER om u aan te melden.

3 gedachten over “AEX: correctie is begonnen”

  1. Wellicht bedoeld de ING analist trend naar beneden want vandaag was toch echt een correctie.. Trend en correctie, sommigen weten het verschil niet, dat is een kwalijke zaak, vooral voor een technisch analist want die zou beter moeten weten.

      1. Weet het niet hoor, maar correcties zijn dus tamelijk onbekend..

        Jammer eigenlijk, hoe zou je dan kunnen weten of het de trend is of simpel een correctie, handelen wordt dan wel heel erg lastig, over rendabel nog maar niet gesproken!..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.