Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

6 weken onrust op aandelenmarkt op komst

Vermogende beleggers bereiden zich voor op een forse neergang op de Amerikaanse aandelenmarkt. Hedgefondsen zien te veel risico’s om met vertrouwen opnieuw aandelen aan te gaan. Phil Orlando, hoofdstrateeg van de aandelenmarkt bij Federated Hermes – een investeringsmaatschappij van $ 2,3 miljard – zegt dat de  ‘zwijmeling’ in juni nog  enkele weken kan aanhouden .

Orlando benadrukte de noodzaak van diversificatie en vertelde CNBC: Misschien wil je een beetje defensie spelen. U wilt hier een beetje voorzichtig zijn, want de markt zou in de loop van de komende weken een voortzetting van deze val van juni kunnen meemaken. Het sentiment van Orlando weerspiegelt dat van JPMorgan, waarvan de strategen zeiden dat de dynamiek van de Amerikaanse aandelenmarkt waarschijnlijk zou veranderen.

Geld verdienen in elke markt

Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van liefst 50%. Dat komt omdat zowel op een stijging als een daling van de markt kunnen inspelen. Hoe dat kan kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Nog Eens 10% Daling Is Mogelijk, Zeggen Strategen
Opvallende beleggers verwachten een correctie op de aandelenmarkt om twee redenen: pensioenfondsen nemen winst en een heropleving van de pandemie.

Sinds de eerste week van mei heeft president Trump aangedrongen op heropening van de economie . In eerste instantie leek Wall Street jubelend door de agressieve aanpak van de Trump-regering. Vervolgens begonnen er meer gegevens over het virus te verschijnen. Volgens de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) hebben de VS op 23 juni 2020 34.313 nieuwe infecties geregistreerd .

De infectiecurve, die schijnbaar aan het vertragen was, begon weer toe te nemen. De onzekerheid over de pandemie zet de aandelenmarkt onder grote druk, omdat deze rechtstreeks de werkloosheid beïnvloedt. Als de werkloosheidsclaims weer toenemen, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de economie. Samen zouden deze krachten een donkere schaduw over de aandelenmarkt werpen.

Om die reden zei Orlando dat hij gelooft dat de Amerikaanse aandelenmarkt de komende zes weken met 10% zou kunnen dalen . “Het lijkt erop dat we wat meer zwakte gaan zien”, merkte Orlando op, eraan toevoegend dat investeerders “defensief” willen spelen.

IMF verlaagt weer voorspelling
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zegt dit jaar een daling van 4,9% van de wereldwijde economische groei te verwachten. De pandemie heeft de bedrijfsactiviteit en productiviteit over de hele wereld vertraagd, aldus het IMF. Het verwacht een slechtere impact op huishoudens met een laag inkomen:

De nadelige gevolgen voor huishoudens met een laag inkomen zijn bijzonder acuut, waardoor de aanzienlijke vooruitgang die sinds de jaren negentig is gemaakt op het gebied van het terugdringen van extreme armoede in gevaar komt.

De Amerikaanse aandelenmarkt heeft blijkbaar een soepele heropening van de economie en wereldwijd economisch herstel ingeprijsd.

Als de bearish projecties de komende weken werkelijkheid worden, kan de kans op een aanzienlijke terugval op de markt sterk toenemen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “6 weken onrust op aandelenmarkt op komst”

  1. Avatar

    Ik denk dat de gene die dit heeft geschreven gelijk heeft. Alles is uit zijn verband gerukt dus een behoorlijke neergang zit er zeker in.

    M.vr.groet J.F. Aukes

  2. Avatar

    Technisch gezien staat er nog wat te wachten ja.. Diversificatie heeft alleen nut als van de aandelenbeurs afgeweken wordt en iets anders er voor in de plaats wordt genomen, een grondstof of een financieel produkt bijvoorbeeld. Kortom, laat de aandelenbeurs links liggen want daar wordt het bal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *