Op de Europese aandelenbeurzen werden woensdag flinke winsten geboekt. De aankondiging van een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne zorgde voor enige opluchting op de financiële markten. De Russische president Vladimir Poetin heeft de rebellen in Oost-Oekraïne en het Oekraïense leger opgeroepen de vijandigheden te staken. Ook zou de Russische president de hoop hebben uitgesproken dat vrijdag een vredesakkoord kan worden bereikt voor Oost-Oekraïne. Een verdere groei van de Chinese dienstensector bood eveneens steun aan de Europese aandelenhandel. De AEX-index in Amsterdam noteert 0,7 procent hoger op 418,00 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt gingen tot 1,4 procent vooruit.

Op 27 augustus voorzag ik een adempauze op de beurzen. De correctie is daarna ingezet maar bleef beperkt. Het is goed mogelijk dat er een grotere draai gaat plaats vinden. We moeten daarom alert zijn op plotseling omkeersignalen. Onderstaand een grafiek van de DAX, de Duitse beursgraadmeter.

DAX 3 september 2014

500 punten winst met CritiTrader

Gelet op de sterke stijging hebben wij vanochtend winst genomen met CritiTrader, onze service voor beleggers. We zijn gisteren ingestapt op de DAX op 9.525 punten en vandaag winst genomen op 9.600 punten. In 3 trades hebben we nu totaal 500 punten winst op de Duitse beursgraadmeter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *