2021 wordt jaar van vernieuwing

Bij de grote Zwitserse bank UBS wordt, na een jaar gekenmerkt door de coronapandemie, aangenomen dat de economie zich in 2021 verder zal herstellen.

In het basisscenario van het ‘Year Ahead’-rapport dat is gepubliceerd door het UBS Global Wealth Management Chief Investment Office, verwachten de experts dat er nieuwe coronagolven zullen zijn in de eerste helft van 2021, maar deze zullen effectiever aangepakt worden in toonaangevende economieën tegen het tweede kwartaal van 2021. Vaccin is overal verkrijgbaar en sociale activiteiten zijn weer normaal tegen het derde kwartaal van 2021.

Beleggen met gemak

U wilt profiteren van de kansen op de beurs maar u heeft weinig tijd of u wilt simpelweg van uw vrije tijd genieten, Dan is Automatisch Beleggen wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Sinds 2015 is een winst gemaakt van 400%. Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Bovendien verwachten de experts dat het bbp van de geïndustrialiseerde landen tegen 2022 zal terugkeren naar het niveau van voor de crisis. In dit scenario behouden de centrale banken hun monetair beleid, dat zich aanpast aan de omstandigheden en blijft de reële rente stabiel op een laag niveau. In de VS worden geen belastingverhogingen doorgevoerd en een akkoord over een Amerikaans stimuleringspakket van $ 500 tot $ 1.000 miljard verwacht, terwijl de betrekkingen tussen de VS en China op de lange termijn problematisch blijven.

De experts schatten het buitenlands beleid van de verkozen president Joe Biden echter als voorspelbaarder in dan dat van zijn voorganger Donald Trump . Deze factoren zullen er waarschijnlijk toe leiden dat investeerders op jacht gaan naar rendement en meer investeren in duurzame investeringen, terwijl de diversificatie op de particuliere markten toeneemt.

Doelstellingen voor verschillende activaklassen tegen juni 2021

Het Chief Investment Office van UBS Global Wealth Management stelt ook doelstellingen vast voor verschillende activaklassen tot en met juni 2021 in zijn “Year Ahead” -rapport. De experts verwachten dat de S&P 500 zal dalen naar 2.900 in het negatieve scenario, naar 3.800 in het basisscenario en naar 4.000 punten in het positieve scenario.

De Euro Stoxx zou volgens het rapport in het negatieve scenario op 2.800 kunnen staan, in het basisscenario op 3.600 en het positieve scenario op 3.900 indexeenheden.

In het negatieve scenario zal de goudprijs waarschijnlijk rond de 2.200 tot 2.300 dollar liggen, in het basisscenario rond de 1.950 dollar en in het positieve scenario rond de 1.600 tot 1.700 dollar per troy ounce.

Prognoses voor verschillende activaklassen

Voor contanten en obligaties van hoge kwaliteit voorspellen de experts een negatief reëel rendement op lange termijn. “Voor de komende 15 jaar verwachten we een gemiddeld jaarlijks nominaal rendement van 2,2% voor eersteklas USD-obligaties en slechts een licht positief totaalrendement voor EUR- en CHF-obligaties.” Beleggers moeten “in plaats daarvan hun aandacht richten op bedrijfsobligaties en alternatieve beleggingen”, legt UBS uit in zijn rapport.

Voor hoogrentende bedrijfsobligaties in Amerikaanse dollar en staatsobligaties in Amerikaanse dollar uit opkomende landen verwachten de experts elk een jaarlijks rendement van 4,9 procent, voor Amerikaanse bedrijfsobligaties van beleggingskwaliteit van 2,7 procent.

Volgens het “Year Ahead” -rapport worden voor de geïndustrialiseerde landen nominale rendementen op het gebied van aandelen verwacht van gemiddeld vijf tot acht procent per jaar (in Amerikaanse dollars), vergeleken met negen procent in de afgelopen 15 jaar. De langetermijnvooruitzichten voor aandelen uit opkomende markten met een gemiddeld jaarlijks rendement van 9,4 procent – vergeleken met vier procent over de afgelopen 15 jaar – zijn het meest veelbelovend.

Volgens het Chief Investment Office van UBS Global Wealth Management zullen de energieprijzen, die momenteel laag zijn om cyclische redenen, voldoende ruimte hebben om te stijgen zodra de pandemie voorbij is. “Al met al zijn wij van mening dat brede grondstoffenindices de komende 15 jaar ongeveer 5% op jaarbasis zullen opleveren, gebaseerd op de hoge verwachte rendementen in de energiesector. We verwachten dat goud een rendement zal bieden van 2% tot 3% per jaar. wordt.”

Trend van de toekomst

Volgens de experts zal de trend waarschijnlijk zijn dat beleggers investeren in het “Next Big Thing”, zoals het wordt genoemd in het “Year Ahead” -rapport van UBS. Deze “next big thing” zal waarschijnlijk investeerders vinden in trends die zijn versneld door de coronapandemie. In een verklaring bij het rapport stelt UBS dat in bepaalde sectoren “waar technologische ontwrichting plaatsvindt”, bedrijven die trends volgen zoals “overstappen naar een koolstofvrije economie”, een “efficiënter en holistischer” gezondheidssysteem of “inspanningen om te bereiken de verdere digitalisering van financiële diensten “, zijn betrokken,” zou op lange termijn een bovengemiddelde groei moeten laten zien “.

“Wij geloven dat 2021 een ‘jaar van vernieuwing’ wordt. Gezien de hernieuwde groei, het expansieve fiscale en monetaire beleid en het nieuwe politieke leiderschap, mogen we ook in 2021 nieuw marktleiderschap verwachten. die zich in een technologische transformatie bevinden. Terwijl in het afgelopen decennium investeringen in de technologiesector zelf op de voorgrond stonden, zal het de komende tien jaar belangrijk zijn om te investeren in disruptors die de status quo in andere industrieën uitdagen ”, zegt Mark Haefele, Chief Investment Officer bij UBS.

Global Wealth Management

Een van de belangrijkste aanbevelingen van het “Year Ahead” -rapport is de “diversificatie van portefeuilles voor de volgende opwaartse fase van de aandelenmarkten buiten de robuuste, grote en Amerikaanse bedrijven die domineerden in 2020”, schrijft UBS in een bij het rapport gevoegde verklaring. “Beleggers moeten wereldwijd denken, op zoek gaan naar potentieel om in te halen en op zoek gaan naar nieuwe langetermijnwinnaars.

In plaats van te beleggen in laagrentende liquide middelen en obligaties, moeten beleggers zoeken naar rendement in in Amerikaanse dollar luidende staatsobligaties van opkomende markten, Aziatische hoogrentende obligaties en geselecteerde crossover-obligaties. kijken naar de drempel tussen investment grade en high yield. ” Beleggers zouden moeten zoeken naar een zwakkere dollar positie en daarom “diversifiëren naar G10-valuta’s of geselecteerde valuta’s van opkomende markten en goud”.

Volgens de experts zouden enkele van de slechtst presterende spelers in 2020 het komende jaar het grootste opwaartse potentieel kunnen hebben. Bij UBS ligt de focus “met name op cyclische en mid-capaandelen”. “Investeringen op de particuliere markt en duurzaam beleggen kunnen waardevolle toevoegingen zijn aan beleggingsportefeuilles. In het komende jaar zal UBS zijn voorkeur behouden voor duurzame beleggingen voor wereldwijd investerende particuliere klanten”, schrijft de grote Zwitserse bank in haar aankondiging over het “Year Ahead” -rapport.

Bron: finanzen.ch

Beleggen met gemak

U wilt profiteren van de kansen op de beurs maar u heeft weinig tijd of u wilt simpelweg van uw vrije tijd genieten, Dan is Automatisch Beleggen wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Sinds 2015 is een winst gemaakt van 400%. Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.