2018 wordt het jaar van euforie

Als 2016 het jaar van scepticisme op de markten was en 2017 dat van optimisme, dan zou 2018 het einde van de bull-markt kunnen betekenen. Dat schrijft zakenbank BofA Merrill Lynch in de vooruitzichten voor volgend jaar. Tot halverwege het jaar kan de Amerikaanse beurs stijgen, waarna een correctie wordt verwacht, gevolgd door een voorzichtige groei.

BofA Merrill Lynch Global Research heeft vandaag een bullish macrovooruitblik voor 2018 gegeven, waarin de prognose gegeven wordt voor een robuuste mondiale economische groei, gestage Amerikaanse expansie en solide aandelenrendementen die in de eerste helft van het jaar een hoogtepunt bereiken. De zakenbank waarschuwt echter dat de lange termijn opleving op de beurs op zijn laatste beentjes loopt.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 21.888 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER. Ook kunt u een abonnement nemen op de signalen.

Het onderzoeksteam voorspelt een bescheiden rendement voor aandelen en voor kredieten, een negatief obligatierendement, een sterkere dollar, hogere volatiliteit en krappere krediet spreads in 2018. Inflatie is naar verwachting het grote verhaal van het jaar, vooral in de Verenigde Staten , waar de arbeidsmarkt verder zal aantrekken. Hierdoor neemt de inflatiedruk toe. De aanname van de Amerikaanse belastinghervorming is het belangrijkste opwaartse risico voor de economische groei, met verreikende gevolgen, met name voor opkomende markten, die nog niet volledig in de markt zijn geprijsd.

“Onze algemene vooruitzichten voor het komende jaar zijn macro-bullish, in die mate dat we uiteindelijk markt bearish zijn”, aldus Michael Hartnett, hoofd Global Investment Strategy, BofA Merrill Lynch Global Research. “Beleggers streven naar groei en hoogrenderende activa in een bullmarkt die wordt aangedreven en mogelijk wordt gemaakt door liquiditeit van centrale banken. We zien een einde aan deze Icarus-handel en een agressieve downgrade van risicodragende activa zodra de winst piekt, de positie van de beleggers buitensporig enthousiast wordt en centrale banken liquiditeit intrekken als ze de steun terugschroeven. ”

Koopmoment

Volgens de marktstrategen van BofA Merrill Lynch wordt het optimisme gevoed door de solide aandelenrendementen en de historisch lage volatiliteit. Volgend jaar zou het jaar van euforie kunnen zijn. Sentiment is nu een belangrijker aanjager van de S & P 500 dan de fundamentals, en het sentiment suggereert dat er nog steeds ruimte is voor aandelen om op korte termijn hoger te gaan. De bullmarkt in de S & P 500 is op weg om de langste ooit te worden op 22 augustus 2018, en als aandelen voor de zevende keer op rij beter presteren dan obligaties, dan zou het de eerste keer zijn sinds 1928 en pas de derde keer in 220 jaar.

Ze voorspellen een koersdoel van 2863 voor de S & P 500 begin 2018, waarbij de Nasdaq-8000 bereikt. Daarna verwachten ze een correctie van minstens 10%, gevolgd door een langzamere groei voor de rest van het jaar.

“We zijn de latere fase van een lange bullmarkt ingegaan, een fase van positieve en verbeterende economische groei die een sterk momentum en groei bevordert, maar ook een hoger risico”, zegt Candace Browning, hoofd van BofA Merrill Lynch Global Research. “De geschiedenis suggereert dat sommige van de beste rendementen aan het einde van de bull markets kunnen komen. Met waarderingen en sentimenten zo hoog als ze zijn, zien we, ondanks relatieve economische rust ondanks politieke onrust, volgend jaar een terugval in de markt als een verwachte norm. En voor goed gepositioneerde beleggers kan het heel goed een koopmoment zijn. ” De S & P 500-index zal volgens hen naar verwachting tegen het einde van volgend jaar 2800 bereiken.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 21.888 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER. Ook kunt u een abonnement nemen op de signalen.

1 gedachte over “2018 wordt het jaar van euforie”

  1. Denk eerder dat 2018 het jaar van teleurstelling zal gaan worden, het euforische heeft al plaatsgevonden afgelopen tijden, het bracht de Dow Jones telkens naar nieuwe hoogtepunten.
    Economisch gezien ziet het er ook niet al te fraai uit….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.