Beursrally zal aanhouden

De economie zal voorwaarts ploegen, waarbij de volgende recessie pas tegen het einde van 2019 opdoemt of in 2020. De inflatie blijft tam en loongestuurd. Aandelen blijven de beste activaklasse dankzij het aanhoudende stimuleringsbeleid van de centrale banken. Vastrentende waarden zijn “te goed om waar te zijn”. Deregulering kan de markt verder omhoog stuwen. Dat schrijft Julius Baer in de vooruitzichten voor 2018.

Traditioneel presenteren analisten deze maand hun lijstjes met tips voor het komende jaar. De aanbevelingen van experts voor 2018 zijn voor u op een rijtje gezet en we hebben een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Er is volgens de Zwitserse bank geen sprake van een zeepbel op de aandelenmarkten. Dat leiden zij af uit de zogenaamde Buffett-indicator (de ratio van de marktkapitalisatie ten opzichte van het Bruto Binnenlands product).

Hou op met het maken van ingewikkelde berekeningen om te kijken of de aandelenmarkt te duur is. Volgens beurslegende Warren Buffett is de beste manier om te bepalen of aandelen te duur zijn, te kijken naar twee eenvoudige cijfers: de totale waarde van alle aandelen in de markt en de totale omvang van de economie. Vergelijk ze dan. Wanneer de waarde van alle aandelen 80% of minder is dan de omvang van de economie, dan kun je gerust aandelen kopen. Dat schreef Buffett in 2001 in een artikel voor Fortune. Maar wanneer de totale waarde van de aandelen groter is dan de economie, dan is het het een teken dat beleggers te hebzuchtig zijn.

Buffett-indicator
Buffett-indicator

1 gedachte over “Beursrally zal aanhouden”

  1. Er staan momenteel een heleboel, waaronder ‘grootheden’, op het verkeerde been. Blijkbaar niets geleerd van het verleden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.