fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Terwijl Wall Street nog steeds aan het bijkomen is van de eerste 10 procent correctie in twee jaar, blijven Amerikaanse aandelenfondsen last hebben van uitstroom. Dat blijkt uit cijfers van zakenbank Bank of America Merrill Lynch. Het geld komt weer op de markt in Europa.

In de week eindigend op 21 februari, zagen Amerikaanse fondsen aflossingen van $ 2,4 miljard, wat bijdroeg aan de recente uitstroom van records, zei BofAML, onder verwijzing naar gegevens van EPFR Global. Ondertussen zagen Europese fondsen juist een instroom van $ 3 miljard, de tweede week op rij van een flinke instroom. Tot nu toe hebben Amerikaanse fondsen dit jaar een uitstroom van $ 22 miljard gehad, terwijl Europa een instroom van $ 15 miljard heeft gezien.

Terwijl Amerikaanse aandelenfondsen verder uitstromen, zien Europese fondsen dat er vers geld binnenkomt

instroom-uitstroom VS en EU
instroom-uitstroom VS en EU

Tracker op Europese aandelen

Er zijn genoeg redenen om over te stappen naar Europese aandelen, die al jaren achterblijven: veel redelijkere waarderingsniveaus, ’s werelds rijkste dividenden terwijl de rente op Duitse staatsobligaties onder de 1 procent blijft, een bloeiende economie en geen renteverhoging aan de horizon.

Middels een tracker (soort beleggingsfonds) kunt u beleggen in de 50 grootste bedrijven in de eurozone. De marktomstandigheden blijven gunstig met een Europese Centrale Bank (ECB) die tot ver in 2018 monetair blijft verruimen.

Wilt u weten welke tracker dit is en welke kansen 2018 voor u biedt? Vermogensbeheerder OHV heeft op verzoek van ons een rapport opgesteld die wij onze lezers gratis mogen aanbieden. Vraag het rapport aan: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *