Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX is toe aan wat afkoeling

Gisteren sloot de AEX voor het eerst sinds begin 2008 boven de 500 punten.  De beurs klom met ruim 2 procent en sloot op 503,03 punten. De AEX tikte de voorbije weken al een paar keer gedurende de handelsdag de 500 punten aan, maar sloot telkens weer onder de 500 punten. Andere grote internationale beurzen hebben de voorbije weken ook recordhoogtes bereikt. De Londense FTSE, de Duitse DAX, de Japanse Nikkei en de Amerikaanse Nasdaq en Dow Jones staan rond een ‘all time high’, de hoogste stand ooit.

Vandaag levert de Amsterdamse beursgraadmeter licht in en schommelt rond de psychologische grens van 500 punten. Wij hebben in aansluiting van onze DaxTrader systeem ook een handelssysteem voor de AEX ontwikkeld voor de korte termijn (op uurbasis).

Het systeem heeft een shortsignaal afgegeven. Hieronder de resultaten van de afgelopen 100 transacties (Cumulatief in AEX-punten):

AEXTrader op uurbasis
AEXTrader op uurbasis

Klik op figuur voor een grotere afbeelding (opent in nieuw venster)

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Wilt u meer informatie over dit systeem? Neem dan contact met ons op . U kunt ons ook bellen: + 31 (0) 6 337 335 68.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “AEX is toe aan wat afkoeling”

 1. Avatar

  Wat een beursweek was dit weer. Overname van TnT Epxress door Fedex, Mega overname van Shell, 60 miljard dollar! en ploselinge grote stijging van TomTom. Experts zien de komende maanden verdere stijgingen, omdat er geen alternatief is. QE blijven naar de aandelenbeurzen vloeien. Grote overnames zijn nu te financieren, omdat de rente zo laag is. De koersen zijn nog nooit zo hard gestegen als dit jaar, in 3,5 maand al ruim 20% er bij.

 2. Avatar

  Grote overnames Hans past helemaal in het plaatje van nu, positiviteit alom…Zelfs bij ‘experts’ is dat aanwezig, je schrijft het zelf al.

  De keerzijde hiervan wordt daardoor uit het oog verloren, een mooi voorbeeld hiervan is de ING beleggers barometer waar goed op te zien is wat men denkt/doet en wat de markt zelf doet. Neem die eens ter hand voor de gein,en dan kun je zien dat een markt net iets anders doet dan wat men denkt dat die zal doen…
  Wat dat voor de AEX zal gaan betekenen behoeft dan eigenlijk geen uitleg meer…, om nog even bij het onderwerp te blijven.

 3. Avatar

  Voorlopig zullen de beurzen nog wind in de rug hebben, volgens een expert van Petercam,
  “Hoewel de beurzen de afgelopen maanden al hard zijn opgelopen, kan het optimisme volgens hoofdeconoom Bart van Craeynest (Petercam) voorlopig aanhouden. „De obligatieaankopen door de ECB en het economische herstel in Europa bieden steun. Bovendien lijkt het erop dat de Fed de rente in de VS op zijn vroegst in september zal verhogen.”
  Dividendaandelen geven op dit moment nog het meeste rendement, Ook overnamekandidaten is aantrekkelijk om in te beleggen, dat hebben we afgelopen week wel gezien,

 4. Avatar

  Zou niet weten waarom ‘overnamekandidaten’ aantrekkelijk zijn om in te beleggen. Voor een dag of twee wellicht,maar voor de langere termijn blijven het aandelen die evenveel risico lopen als de rest…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *