Tip: regionale banken VS

Tip van de week: SPDR KBW Regional Banking ETF (KRE)

Bovenstaande tracker is een belegging in regionale banken in de VS. Een mandje van 52 regionale banken en spaarbanken genoteerd aan de NYSE, de NASDAQ of een andere Amerikaanse index. De index betreft de Keefe, Bruyette & Woods index en het management wordt gevoerd door State Street.

De regionale banken hebben volledig geparticipeerd in het herstel sinds maart. Zo steeg de koers van $ 16 in maart naar $ 24 nu. Echter, de regionale banken staan nog steeds 50 % onder hun top uit eind 2006, terwijl de S & P 500 aanmerkelijk dichter onder zijn top (uit 2007) staat. De index is dus fors achtergebleven ten opzichte van de grotere beurs. Een voortgaand economisch herstel zal echter ook de regionale banken ten goede komen. De enorme daling van de risicospreads op bedrijfsleningen geeft de gedaalde risoco-aversie onder beleggers weer.

De tracker is ruim gespreid om het risico op een individueel faillissement te neutraliseren. De KW-verhouding bedraagt 20 (trailing earnings) en het dividend rendement 4,7 %. De belangrijkste holdings zijn: Hudson City Bancorp, BOK Finl Corp, First Horizon National Corp, City National Corp en Bank Hawaii Corp.

Datum advies: 18 januari 2010
Koers: $ 23,68
Actuele koers: klik hier
Ticker symbol: KRE
CUSIP: 78464A698

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u de SPDR KBW Regional Banking ETF kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.