Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tip: obligaties opkomende markten

Tip van de week: koop iShares JP Morgan Emerging Markets Bond Fund (IEMB)

De langzaam wegebbende crisis heeft meerdere zaken duidelijk gemaakt. Onder andere  dat veel opkomende markten overheidsfinanciën hebben die in een aanmerkelijk gezondere staat verkeren dan de financiën van de westerse landen.

De gemidelde schuldratio in de grootste G-20 westerse landen bedraag 2 keer zo veel dan die van de schuldratio van de 20 grootste emerging economieën en de verwachting van het IMF is dat dat in 2014 zal zijn gestegen naar drie keer.

Ook de ontwikkelingen op de beurzen hebben de afgelopen 10 jaar (!) meer dan duidelijk gemaakt dat een belegging in deze markten niet risicovoller maar wel veel winstgevender is dan in de westerse markten. Zo verloor bijvoorbeeld de AEX van het degelijke Nederland in deze periode ruim 53 % terwijl de vier BRIC-landen een winst realiseerden in deze periode van 350 %. Van een afhankelijkheid van de westerse markten is steeds minder sprake.

Beleggers op zoek naar spreiding in het obligatiegedeelte van hun portefeuille en een interessant rendement kunnen eens kijken naar de iShares JPM EMB Fund. Een mandje van 50 verschillende staatsleningen van opkomende economieën. Het keert 6,70 % uit aan rendement op jaarbasis.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid op koerswinst. Dit jaar was het rendement YTD (Year-To-Date) 26,73 %. Er zit nog ruimte in voor meer koerswinst daar de renteopslag momenteel zo’n 4 % boven Amerikaanse staatsleningen bedraagt tegen 1,4 % van voor de crisis.

Koop: iShares JP Morgan Emerging Markets Bond Fund (IEMB)
Datum: 7 december 2009
Koers: $101,58
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B2NPKV68
Notering in Londen.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt uiShares JP Morgan Emerging Markets Bond Fund kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *