Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tijd voor banken

Na de enorme crash sinds het uitbreken van de kredietcrisis staan de aandelen van banken nog steeds ver onder het niveau van voor het uitbreken van de crisis. Getuige het koersverloop van bijvoorbeeld ING en andere Nederlandse financials. Niet dat dat zo vreemd is want er is sindsdien wel het een en ander veranderd in de fincanciële wereld.

Toch lijkt het er op dat de situatie in de financiële wereld zich langzaam begint te normaliseren. Natuurlijk is het uitkijken met dit soort uitspraken maar het is een feit dat bijvoorbeeld in de VS de financiële sector er de oorzaak van is dat de indices zich niet op een veel hoger niveau bevinden. Andere sectoren performen goed tot uitstekend. En banken betalen hun schulden aan de overheid af. In Europa zijn we minder ver, maar de situatie verbetert. Zie de performance van de Europese bank-index.

Tip van de Week: Koop: iShares EURO STOXX Banks (EXX1)

De EURO STOXX Banks realiseerde dit jaar reeds 13,77 %. Aanmerkelijk meer dan de algemene index!

Genoemde iShares zijn een mandje van 36 Europese bankaandelen. De topholdings zijn: Banco Santander, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya, Deutsche Bank en Societe Generale.  De tracker heeft momenteel 177 miljoen euro onder beheer en wordt dagelijks verhandeld op de Deutsche Borse. Het dividendrendement bedraagt 2,3 %. De belegging vormt een mooie gelegenheid voor hen die van een verder herstel (hoe ver dat ook moge voeren) van de bankensector in Europa willen profiteren.

Datum advies: 31 januari 2011
Koers: € 18,47
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: DE0006289309

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet, maar wel in onderliggende aandelen. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *