Rusten zonder op te geven

Voor beleggers op zoek naar de broodnodige rust in hun portefeuille zonder daarbij de kans op te geven mee te doen met een mogelijke herstelrally op termijn. Voor deze beleggers biedt het Franse fondshuis Carmignac een prachtige uitkomst: Carmignac Patrimoine, het inmiddels gerenommeerde mix fonds.

Carmignac Patrimoine investeert  wereldwijd in aandelen en obligaties. Daarbij moet permanent minimaal 50 % belegd zijn in obligaties en/of geldmarktinstrumenten om het risico van koersschommeling tegen te gaan. Het fonds heeft momenteel een vrij zware positie in staatsobligaties. Er is nu nog 18 % belegd in aandelen.

Sinds de oprichting in 1989 heeft het fonds gemiddeld ruim 9 % per jaar gerendeerd. Het afgelopen rampjaar 2008 werd met een keurig rendement van 0 % afgesloten. De AEX verloor bijvoorbeeld 52 %. Dit jaar heeft Carmignac tot op heden een rendement gerealiseererd van 2,3 % positief. De AEX verloor in deze periode bijvoorbeeld ruim 10 % en de DJ Euro Stoxx 19 %.

Koersontwikkeling (1 jaar) van het fonds Carmignac Patrimoine
Koersontwikkeling (1 jaar) van het fonds Carmignac Patrimoine en de AEX

Het fonds heeft ruim € 5 mrd. onder beheer en wordt beheerd vanuit Parijs door Edoaurd Carmignac. Het heeft een Morningstar raiting van 5 sterren (hoogste rating).

Deze tip werd eerder uitgebracht op 20 november 2008 jongstleden. Sindsdien is de koers van het beleggingsfonds met 4,6% gestegen.

Datum advies: 2 maart 2009
Koers: € 4283,54
ISIN Code: FR0010135103
Actuele koers: klik hier

Nadere informatie: www.carmignac.nl

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Zijn clienten wel.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.